PROVERITE: Brojevi koji donose zdravlje i sreću!

sreća

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Postoje brojevi za bolji kvalitet života koji mogu pomoći za zdravlje, ali i za blagostanje.

Ubrzan tempo života i stalna jurnjava nikako ne prijaju našem organizmu. Evo nekoliko brojeva koje morate da znate kako bi bili zdravi i srećni.

25
Dvadeset pet grama šećera je dozvoljen broj grama unosa ove namirice. Možda vam ne deluje puno, ali to je zapravo šest kašičica šećera.

NESTVARNA LEPOTA I U MUŠKOM ODELU: Monika Beluči učestvovala je na modnoj reviji za jači pol, muškarci ostali bez daha (VIDEO)

Ipak problem su drugi proizvodi koji sadrže velike količine šećera u čemu svakako prednjače gazirani sokovi sa čak 40 grama po limenci.

4
Ovo je broj meseci koliko bi trebalo da koristite istu četkicu za zube. Sve preko toga nije higijenski, a i smanjuje se sama delotvornost četkice, odnosno čišćenja.

150
Ovaj broj se odnosi na minute koje bi trebalo da provedete vežbajući, odnosno upražnjavajući neku fizičku aktivnost.

FRONTMEN RIBLJE ČORBE O OSVETI “ORLOVA”: Kostarika prva priznala Kosovo, pa im Kolarov mamicu opsov’o

Ako vam deluje puno, samo se setite koliko traje prosečan film, ili koliko u proseku sati provedete u sedećem i ležećem položaju.

1
Prema preporuci fondacje za borbu protiv raka kože, barem jednom mesečno treba da pregledate kožu i proverite da li imate neke neobične mrlje i mladeže.

35
U ovim godinama treba da počnete sa redovnim doktorskim kontrolama. Barem jednom godišnje posetite ginekologa, proverite grudi, i dajte krv na analizu, ali počnite i sa proverom nivoa hormona tiroidne žlezde.
Možda vam ovi brojevi neće doneti dobit u igrama na sreću, ali će vas svakako učiniti zdravijim, pa samim time i srećnijim.

(Dnevne.rs /Izvor: Superžena)