PRIČA O LEKARU IZ BEOGRADA ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: promenio život čoveku od koga su svi odustali, jednim telefonskim pozivom

lekar

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Donosimo vam priču koja se širi društvenim mrežama… priču o samilosti, humanosti….

Vulkanizer negde na Voždovcu. Došao da zamenim letnje gume zimskim. Dva radnika uporedo rade na dva automobila. Jedan je šef, rekao bih mojih godina, a drugi je Rom koji deluje nešto mlađe od mog ćaleta.

Rom šepa, jedva hoda. Ali radi iste stvari kao šef.

U jednom trenutku pored njih prođe automehaničar iz susedne radionice. Kada vidi Roma kako se gega, pita ga:

– Uroše, ništa nije bolje?

[adsenseyu5]

– Ubiše me manekenske piste, kolega” a onda se uozbilji ,,Ma sve u tri lepe…Ne pitaj me ništa !

Šef se bavio mojim autom, dok je Uroš menjao gume na nekom razdrndanom puntu. Vlasnik punta je stajao i pušio. Kada je Uroš završio, taj čovek ga je pitao u čemu je problem sa hodanjem, dodavši,,ako smem da pitam”. Uroš je uzdahnuo, rekao kratko “ma…” i delovalo je kao da razmišlja da li da mu to bude ceo odgovor ili da doda još nešto. Ipak je izabrao ovo drugo.

“Je*e me kuk već godinama. Dugo nisam imao zdravstveno, pa sam mogao da se slikam. Onda sam dobio knjižicu, ali se operacija čekala godinu i po dana. I kada je letos došao moj red, rekli su da ne može sad, da su ostali bez nekoliko lekara u bolnici. Đavola su ostali bez lekara – upao neko preko veze, sigurno. I zakazali su mi za kraj marta sledeće godine. Ko zna, možda bude i avgust ako opet upadne neko preko veze. U septembru sam hteo da umrem od bolova. Nisam radio dve nedelje. A ne mogu da ne radim. Žena umrla uoči Božića, troje dece, najstarije 12 godina. I čim je popustilo, eto me nazad. I stvarno je bilo podnošljivo do prošlog petka. Ali me onda preseklo i od tad sam opet Spajdermen.”

“SIN NAM SE NIJE OTROVAO”: Supruga Žike Todorovića otkrila detalje stravične tragedije

Čovek ga je pitao u kojoj je bolnici bio i do kad mu traje zdravstveno. Onda se odmakao i telefonirao. U istom trenutku je Urošu zazvonio telefon.

,,Evo radim. Za jedno dva sata. Imaš paprikaš od sinoć u frižideru.
Pojeo ti je? Sve? Pa idi kupi nešto. Znaš gde su pare? I ja tebe, Miko ! ”

Onda se obratio šefu: ,,Je*ote, ono moje dete samo jede. Jednom će nas sve pojesti.”

Vozač punta je završio telefonski razgovor, a Uroš mu je rukom pokazao na auto i rekao da je gotov. Čovek ga je pitao da li ima papir i hemijsku. Uroš je ušao u radnju i doneo mu blokčić. Čovek je stavio blokčić na haubu, napisao nešto na njemu i pružio Urošu.

[adsenseyu1]

“Ovde ti je telefon mog kolege, doktora sa ortopedije. Javi mu se u ponedeljak posle 9 ujutru. Rekao mi je da ćeš biti operisan u prvoj polovini decembra. Moraš samo pre toga da izvadiš neke nalaze, ali reći će ti on to već. A možda i znaš već sve šta treba…”

Uroš je pogledao u papir, pa u njega. Pa opet u papir. Pa opet u vozača punta : ,, I to samo tako? Jedan telefonski poziv ? ”

“Ja sam isto doktor, samo nemam veze sa kukovima. Bavim se ovim poslom skoro 30 godina i svakojakih gluposti sam se nagledao. Nepravda je svuda oko nas, a u ovom mom poslu, u ovoj zemlji Spajdermena i Betmena, nekako najočiglednija. Pun mi je više ku*ac flaša viskija, bombonjera i laganja ljudi. Idem u prevremenu penziju krajem godine, ne mogu više. I meni je umrla žena prošle godine, ali nemam decu, tako da mi neće biti frka za lovu.”

TEKST INDIJANSKOG POGLAVICE UZBURKAO JAVNOST NA ZAPADU: “Srbija je lekcija modernom svetu” (VIDEO)

Uroš ga je gledao netremice. Oči su mu bile kao lubenice. Držao je onaj blokčić i pokušavao nešto da kaže. Onda je samo prišao doktoru i zagrlio ga.

Nije ga puštao dobrih minut.

Ovaj se nasmejao i rekao: ,,Ajde bre šta ti je, svako bi to uradio da može. A meni se može ! ”

“Ne bi svako, i znam da to znate. I ja sad ne znam šta da vam kažem, kako da se odužim. Sa ‘hvala’ možete da se slikate, a ja nemam mnogo više od toga.”

“Ovo je šamaranje nepravde Uroše. Nemam priliku to da joj radim često. Ali kad imam, neću promašiti. Jebo hvala. Da si ti živ i zdrav. I da te oprave, pa da ženiš tu decu.”

[adsenseyu5]

Šef je zavrtao šrafove na točkovima mog auta a i gledao u ovu dvojicu. Kad mu je doktor prišao i pitao koliko je dužan, ovaj je rekao ,,ništa, kuća časti”.

Čovek nije hteo da čuje, ali je šef bio uporan. Jedva ga je nekako ubedio.

Doktor se zahvalio obojici, a šef je rekao:,,Je*emo nepravdu doktore, kad god nam se može. Je*eš hvala. Da si nam živ i zdrav ! ”

MUSLIMAN KOJI JE POGINUO BRANEĆI NEPRIJATELJA: Refik stao ispred puške i SVOJIM ŽIVOTOM spasio 12 Srba

“Nije potrebno da izmišljam priče. Nije potrebno da maštam. Dovoljno je da odem kod vulkanizera i izvadim slušalice iz ušiju. Nekad je život strašniji od najjezivijeg horor filma, ali je nekad lepši i od najlepše melodije, pa makar tu melodiju napisao Leonard Koen, a život joj produžio Džef Bakli. Čovek uvek ima priliku da se pokaže, nema opravdanja za bilo šta drugo.”

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs) 

[adsenseyu2]