POŠTENJE SE ISPLATILO: Beskućnik pronašao torbu sa vrednim stvarima, a onda ga je čekalo VELIKO IZNENAĐENJE

torba

Foto: Fejsbuk

Mogao je stvari lako da proda i da dobije novac da preživi nekoliko narednih dana, ali to za njega nije dolazilo u obzir

Kad je beskućnik Geri iz Liverpula u Engleskoj pronašao torbu u telefonskoj govornici, bio je znatiželjan.

Uzeo je torbu, otvorio je i ugledao muško odelo u vrednosti od 140 funti i druge skupe stvari.Geri je mogao stvarčice da lako proda i da dobije novac da preživi nekoliko narednih dana, ali to za njega nije dolazilo u obzir.

Pronašao je broj prodavnice u kojoj je kupljeno odelo. Skupio je svoje poslednje novčiće i ubacio ih u govornicu kako bi nazvao radnju.

Normalno, šanse da trgovci znaju ime kupca su bile minimalne, ali u ovom slučaju je bilo drugačije.torba

Foto: fejsbuk

Čovek koji je kupio odelo je bio u pratnji prijatelja koji se prijavio za posao u prodavnici. Ostavio je svoj broj i Geri je mogao da ga kontaktira.Pronašao je vlasnika torbe i ubrzo mu je vratio njegove stvari. Čovek po imenu Luis Roberts je objavio svoju priču na Fejsbuku i ubrzo je postala viralna.

U kratkom roku dobri ljudi su skupili preko 2.000 funti za Gerija, ali tu nije kraj. Ponudili su mu i posao i dobio je mali stan na korišćenje.Za samo sedam dana je Geri dobio krov nad glavom i posao, zahvaljujući svojoj dobroti.

     

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs/Izvor: virealno.com)