Postavite NOVOGODIŠNJU JELKU na ovom mestu u stanu – doneće vam NOVAC u 2018.

novac

Foto montaža: Dnevne.rs/Pixabay

Vreme praznika zna da bude i stresno kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Feng šuine samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju, već nam nudi i savete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Mesto za jelku je po feng šuiju od izuzetne važnosti jer će doneti harmoniju u dom.

Gde postaviti jelku?

Zimzeleno drvce simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo. Prema sertifikovanim feng šui praktičarima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom vatre, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće. Taj prostor smatra se “površinom bogatstva”, a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje jelke na ovom mestu privući će bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

[adsenseyu5]

Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će se stabilizovati energija tokom u ovom užurbanom delu godine.

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenom dekoracijom plave, bele, srebrne i zlatne boje.

Jelka na zapadu ili severozapadu trebalo bi da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim.

https://www.dnevne.rs/zanimljivosti/veciti-horoskop-blizanci-ce-zavrsiti-u-ludnici-jarac-zauvek-sam

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljna je dekoracija u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju. Gde god da stavite vašu jelku, pobrinite se da ne blokirate protok či energije kroz vaš životni prostor.

Jelka ne sme da bude postavljena na mesta koja blokiraju protok či energije – kroz prednji ulaz ili preblizu vratima.

Možda ćete morati da preuredite prostor u sobi u kojoj će vam biti jelka. Ako to učinite, budite sigurni da nameštaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok či energije. A nije loše da premestite neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznika kako biste omogućili ovoj energiji da slobodno teče kroz prostor.

[adsenseyu1]

Zapamtite, kada vaš dnevni boravak ili porodična soba bude prepuna božićnim poklonima, članovima porodice i prijateljima, prostor će biti u još većem haosu. Feng šui savetuje da jelku ne držite:

– U hodniku ili sobi gde može da blokira prolaz.

– U području gde će ometati protok či energije.

– Previše blizu izvora toplote ili kamina, gde može da izazove požar ili da se osuši brže.

Supruga Miroslava Ilića progovorila o BIVŠOJ LJUBAVNICI pevača sa kojom ima sina

Ukrašavanje doma

Za postizanje pozitivnog raspoloženja za prazničnu dekoraciju kuće treba da koristite puno tamnozelene boje. Takođe, u kući je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene sveće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasveta) koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena boja je uspešno upija. Zimzelene grančice, venčići, dekoracija i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aromatičnu lampicu s uljima mandarine, pomorandže, limuna ili cimeta. I još:

– Nemojte da izbegavate svetleće i svetlucave ukrase. Vatra simbolizuje slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru.

[adsenseyu5]

– Kako biste poboljšali zdravlje, božićnu zvezdu ili neko drugo živo cveće zasađeno u zemlji držite na sredini prostorije.

– Ukrasne anđele stavite levo od ulaznih vrata. Na taj način osiguraćete pomoć dragih ljudi.

– U desni ugao, suprotan od ulaznih vrata, stavite dve mirisne ili ukrasne sveće. Na taj način osiguraćete praznike pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena.

– Oživite svoj dom svežim bojama i ugodnim mirisima.

– Iza vaze s cvećem postavite ukrasno ogledalo kako bi se lepota duplirala.

ODLETEO U SMRT SA 62 SPRATA: Poznati kaskader poginuo nakon pada sa nebodera (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

– Glavna rasvetna tela ne bi trebalo da budu previše jaka.

– Dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije.

– Pozovite paran broj gostiju.

– Ne postavljajte drage goste da sede u blizini vrata. Ko sedi prvi do izlaza, uvek prvi odlazi.

“BRZO DEDA, TATA UBI MAMU”: Udario ženu sekirom, pa pokušao da je zadavi pred maloletnom ćerkom (12)

– Dopustite deci da uživaju i što manje vičite.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]