POSLEDNJI PUN MESEC – DESIĆE SE NA BOŽIĆ: Ako uradite ove stvari, iduća godina biće puna NOVCA

pun
Ovo će biti poslednji pun Mesec u ovoj godini, a naziva se još i Hrastov i Hladni mesec. Pored toga, pošto je u pitanju poslednji pun Mesec u godini, naziva se i Duga mesečeva noć.
 Prilika da na Božić vidite i pun Mesec je prava retkost, a upravo će se to dogoditi ove godine – 25. decembra, na katolički Božić, pun Mesec obasjaće našu planetu.Ovo će biti poslednji pun Mesec u ovoj godini, a naziva se još i Hrastov i Hladni mesec.

Pored toga, pošto je u pitanju poslednji pun Mesec u godini, naziva se i Duga mesečeva noć.

Ovaj fenomen poslednji put je zabeležen 1977. godine, i neće se ponoviti sve do 2034. godine, barem tako tvrdi NASA, pa zato iskoristite ovu priliku i uživajte u pojavi.

Budući da je pun Mesec period kada Mesec odašilje najviše energije, ovo je idealno veče za meditaciju. Pošaljite malo dobre energije, oproštaja i dobrote prijateljima, porodici, kolegama, strancima, pa čak i neprijateljima. Pošaljite i malo mirne energije u zemlje zahvaćene ratom, i gladnim srcima..

[adsenseyu1]

Postoji još jedna stvar zbog koje će ovaj pun Mesec biti poseban – naime, Božićni Mesec pojaviće se već sa prvim sumrakom i sijaće punim sjajem čak i određeno vreme nakon izlaska Sunca.

                              Verovanja za pun Mesec

Potomstvo

Veruje se da su deca rođena u noći punog meseca vrlo zdrava i jaka, ali i da se žene u tim noćima porađaju mnogo lakše i brže.

Izbegnite svađe

U toku punog meseca izbegavajte sve nesuglasice sa komšijama, jer će iz tih svađa proizići mnogo više nevolja nego inače.

Ozdravljenje

Ukoliko ste bolesni, nemojte gledati u pun mesec, jer ćete time usporiti proces ozdravljenja.

Ljubav i seks

U fazi rastućeg meseca, brže se zaljubljujemo i emocije ključaju, pa je noć punog meseca idealna za zavođenje. Antičke dame su bile ubeđene da su baš te noći najlepše i najpoželjnije, pa su se za nju posebno pripremale i ulepšavale.

[adsenseyu1]

(Ž.K /Dnevno.rs)