Pošao bolesnoj majci u Sarajevo da kupi lek. Na pola puta počinje NJEGOVA DRAMA

grad

Foto:Dnevne.rs/pixabay

Nakon nešto više od dva sata traganja i pokušaja da ga dobiju na mobilni telefon spasioci predvođeni Fahrudinom Dobračom locirali su Mitra Lakića u zoni Crepoljskog, u dubokoj šumi, došli do njega, utoplili ga i zbrinuli, zatim je sa njima nastavio pešice do vozila GSS NG Sarajevo i dalje prema Palama gde ima rodbinu

Pravovremenom intervencijom GSS Novi Grad Sarajevo sprečena je nesreća na Bukoviku

Naime, juče oko 16 sati Mitar Lakić, meštanin sela Gornji Močioci, je krenuo autom prema Sarajevu sa ciljem da kupi lekove za svoju bolesnu majku.

[adsenseyu4]

Duboki novonapadali sneg ga je sprečio u pokušaju autom i on ostavlja vozilo i krene dalje pešice. Mrak, vetar, niska temperatura i duboki sneg, su nakon četvorosatnog probijanja učinli da se Mitar našao u nevolji, slabo obučen, u gumenim čizmama, iscrpljen i prehlađen potražio je pomoć pozvavši oca kojeg je jedva i dobio jer se nalazio u zoni lošeg pokrivanja signalom mobilnog telefona.

Njegov otac poziva GSS NG Sarajevo koji se vrlo brzo okupljaju i njih 10, u dva tima, oko 20 sati kreću prema Bukoviku probijajući se kroz sneg i jak vetar koji vladaju na terenu.

Nakon nešto više od dva sata traganja i pokušaja da ga dobiju na mobilni telefon spasioci predvođeni Fahrudinom Dobračom locirali su Mitra Lakića u zoni Crepoljskog, u dubokoj šumi, došli do njega, utoplili ga i zbrinuli, zatim je sa njima nastavio pešice do vozila GSS NG Sarajevo i dalje prema Palama gde ima rodbinu.

Brzom intervencijom spasioca sprečena je tragedija koja se vrlo lako mogla dogoditi. Gorski će spasioci danas pokušati da se probiju do sela da dostave lekove bolesnoj Mitrovoj majci.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/ Izvor:klix.ba)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]