PORESKI REKORDER IZ NIŠA: Hteo da ŠLOGIRA kada je video koliko treba za 6 hektara njiva da PLATI! (FOTO)

porez

Foto: telegraf.rs

Miroslav Stamenković iz niškog sela Donje Međurovo nije mogao da poveruje svojim očima kada mu je stiglo poresko rešenje kojim mu je naloženo da za šest hektara njiva plati ni manje ni više nego 146.756.30 dinara.

Da njegova neverica nije bila bez osnova svedoči to što je prošle godine za istu zemlju državi platio oko četiri hiljade dinara. To što su mu nadležni obrazložili da su njegove njive postale gradsko zemljište, pa je red i da porez bude veći, mučenog seljaka ni najmanje nije utešilo jer niti ima niti hoće da plati ono što nikome nije dužan.

[adsenseyu5]

– Kad je stiglo poresko rešenje učini mi se da je dug 17.000. I to mi je bilo mnogo, pa ga dadoh sinu da proveri još jednom. Kad mi reče “Tata nije 17.000 nego 146.700 dinara”, uhvatio sam se za glavu… Hteo sam da se šlogiram, zadnji put sam takav šok doživeo pre petnaestak godina kada su mi novi traktor “ferguson” ukrali na pijaci u Mramoru – vajka se Stamenković.

OCU SRCE PREPUKLO OD MUKE, MAJKA IM JE JEDINI SPAS: Rista i Vlatko su 25 godina vezani za krevet, VAPAJ njihove mame BOLI MNOGO (FOTO) (VIDEO)

Sa kobnom hartijom u džepu, krenuo je siroti ratar da traži svoje pravo. Išao od nemila do nedraga ali su mu svi rekli da mu ne ostaje ništa drugo nego da plati onoliko koliko mu je država odrezala.

porez

Foto: telegraf.rs

– Evo, javno kažem da neću da platim, a ko ima dve glave, neka dođe silom da mi uzme. I, odakle da platim, živim od te zemlje, ove godine sve izgorelo, džabe sve ulaganje. Šta da radim, da prodajem očevinu da platim ono što nisam dužan… Ne shvatam šta se to toliko promenilo, jesam prošle godine živeo u 16. a sad u 22. veku, pa je moja zemlja toliko poskupela – pita se očajni čovek.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je kazao da je problem nastao jer je prethodna gradska vlast 2011. godine donela novi Generalni urbanistički plan kojim je proširila gradsko na račun poljoprivrednog zemljišta.

[adsenseyu1]

– Tražićemo neko rešenje za ovaj problem po ugledu na druge gradove – najavio je gradonačelnik.

Međutim, odbornik koalicije “Niš – moj grad” Branislav Jovanović, koji je i skrenuo pažnju na muke seljaka, kaže da je problem nastao uvećavanjem poreskih stopa za 300 odsto jer gradska vlast ima nameru da u kasu na ovaj način “utera” 40 miliona.

porez

Foto: telegraf.rs

– Procenjuje se da je na području Niša 6.000 domaćinstava dobilo rešenja sa višestruko uvećanim porezima, a Stamenković je rekorder – otkrio je Jovanović.

PROKLETSVO DEVETOG KOLENA: Tragična sudbina jedne porodice!

(Dnevne.rs/Izvor:D.R.,Telegraf.rs)

[adsenseyu4]

1 Comment on "PORESKI REKORDER IZ NIŠA: Hteo da ŠLOGIRA kada je video koliko treba za 6 hektara njiva da PLATI! (FOTO)"

  1. Toliko da nasi ljudi shvate koliko je on vlasnik svog stana, kuce, zemljista i na kraju svog zivota. Sto ne naplate Cepteru, Miskovicu … pa i bratu pametnog predsjednika i njegovim pajtasima,koi se silno obogatise a ne platise dinara poreza, nego sad opet udaraju sa 300% vecim porezom kad je sve od sunca unisteno. Jos samo treba da dobije poziv za obuku na par mjeseci, da stvarno mu propadne sve pa i stoka, te ne zaradi nista, i na takav nacin bude primoran drzavi tj “politicarima-demokratama-BIZNISMENIMA-mafijasima” da “pokloni” imovinu i jos ostane im duzan.

Comments are closed.