POČECI MELANIJE TRAMP U JUGOSLAVIJI: Progovorio SLOVENAČKI FOTOGRAF koji je otkrio prvu damu Amerike (FOTO) (VIDEO)

Amerika

Foto: AP / Manuel Balce Ceneta/printscreen/youtube

Treća supruga američkog predsednička prvi put je stala pred kameru još davne 1987. godine, kad je imala 17 godina, i to pred objektiv Stanislava Jerka.

“Otkako se udala za Donalda Trampa, kroz moj dom je prošlo mnogo novinara. Došli su iz Rojtersa, Asošiet presa, Vašington posta, Dejli mejla. Sve ih je zanimala priča o tome kako sam otkrio Melaniju Tramp” ispričao je nedavno za Express slovenački fotograf Stanislav Jerko.

“Dogodilo se to sasvim slučajno. U Ljubljani se održavala Januarska revija, na kojoj su slovenački tekstilci tradicionalno predstavljali nove kolekcije za sezonu proleće-leto. Budući da sam uvek radio na toj reviji, izašao sam iz dvorane i na stepenicama zapazio devojku oslonjenu o zid koja je nekoga čekala “, priča Jerko koji se dobro seća Melanije.

OVO SU ZNAKOVI KOJI PREDSKAZUJU BUDUĆNOST: Pazi ko ti ide u susret kad ujutru izlaziš iz kuće (NARODNA VEROVANJA)

“Bila je graciozna, tanka, visoka i elegantna, baš ono što se traži od modela. Prišao sam joj i rekao da sam profesionalni fotograf i da tražim modele za fotografisanje. U početku me je sumnjičavo gledala, ali videla je da nosim opremu i da nisam neki prevarant pa smo razmenili brojeve telefona i dogovorili se za termin u mom studiju.”

prva dama

Foto: printscreen/instagram

“Došla je u dogovoreno vreme pa smo napravili set fotografija, ali sam znao da ćemo morati da ponovimo zato što je prvi put donela svoju odeću i bila je pomalo nesigurna jer je imala tremu”, kaže slovenački fotograf.

Na tim prvim fotografijama Melanija je nosila farmerke i patike, a Jerku je, kaže, bilo važno da snimi tzv. informativne fotografije – portret, profil i nekoliko s podignutom i raspuštenom kosom. Odmah joj je rekao kako bi voleo da ponove snimanje i da će idući put nositi odeću sa modne revije. Pristala je i ponovili su snimanje nakon desetak dana.

Foto: Printscreen/youtube

ZVEZDA JE UVEK BILA OPCIJA B: Vukašin Golubović iz „Srećnih ljudi“ bio vođa navijača

“Tada je već bila mnogo ležernija i još dok se šminkala, pitala me je kakve bi želeo fotografije i šta se očekuje od nje. Bila je vrlo profesionalna i shvatio sam da želi da postane profesionalni model”, kaže Jerko, koji joj je prvi dao korisne savete ako želi ući u svet mode.

Iz ta dva probna snimanja nastao je prvi Melanijin modni buk, a te su crno-bele fotografije, kad se dvadesetak godina kasnije udala za Trampa, obišle svet.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: 24sata.hr)