Planeta je puna zagonetki: Na ovo nauka nema odgovor, a vi?

 krug

Svet je pun čuda i čudesa. Za većinu od njih naučnici su ponudili razumna objašnjenja, ali za neke od njih još uvek ne možemo da nađemo pravo objašnjenje bez obzira na to koliko vremena uložili u posmatranje.

1. Kineske mozaik linije

Jedni smatraju da je ovo tajni vojni poligon dok drugi misle da se radi o poruci posetiocima iz svemiraJedni smatraju da je ovo tajni vojni poligon dok drugi misle da se radi o poruci posetiocima iz svemira

Ove čudno postavljene linije nalaze se na koordinatama 40°27’28.56″N, 93°23’34.42″E. Ne postoji mnogo informacija o ovim čudnim, ali opet lepim linijama urezanim u pustinju u provinciji Gansu Sheng u Kini. Dok neki smatraju da je ovo tajni vojni poligon drugi misle da se radi o poruci posetiocima iz svemira, međutim, pravog objašnjenja nema.

[adsenseyu1]

2. Kamena lutka

Pronađena u julu 1889. godine u Nampi, u Ajdahu, ova malena kamena lutka ugledala je svetlo dana prilikom kopanja bunara i potom je izazvala zanimanje naučnika širom sveta. Bez ikakve sumnje napravljena od ljudske ruke, pronađena je na dubini od 100 metara čime se može izračunati da je nastala davno pre nego što se ovde prvi put pojavio čovek.

3. Kameni kalendar

metara visoko kamenje dovučeno je ovde pre 6.000 godina3 metra visoko kamenje dovučeno je ovde pre 6.000 godina

U egipatskom delu saharske pustinje leži najstarije poznato astronomski poslagano kamenje na svetu – Nabta. Hiljadu godina pre Stounhendža, ljudi su postavili kamenje u krug na obali jezera koje je davno presušilo. Ovo tri metara visoko kamenje dovučeno je ovde pre 6.000 godina.

[adsenseyu1]

Iako je danas ovo područje Egipta pustinja bez padavina, ovde su nekad živeli davno izumrli bizoni. Iskopine pokazuju da je ovo područje nekad bilo veoma naseljeno. Pitanje čemu je služilo ovo kamenje još nije dobilo svoj odgovor. Dok neki smatraju da je služilo kao kalendar, drugi misle da su se ovde prinosile žrtve bogovima.

4. Drevni svemirski brod

Ne radi se o letelici nego o crtežu u pećini koji datira 5.000 godina prije Hrista, a nalazi se u Japanu.

5. Snaga piramida

U njihove zidove ugrađen je mineral mica, a najbliži kamenolom u kojem se nalazi ovaj mineral je u Brazilu

U njihove zidove ugrađen je mineral mica, a najbliži kamenolom u kojem se nalazi ovaj mineral je u Brazilu

Ove piramide nalaze se u Teotijuacanu u Meksiku. U njihove zidove ugrađen je mineral poznat pod nazivom mica. Ono što je začuđujuće je činjenica da je najbliži kamenolom u kojem se nalazi ovaj mineral – u Brazilu, hiljadama kilometara od piramida. Pitanje koje se postavlja je zašto su drevni graditelji prošli toliki put da bi ugradili ovaj mineral u zidove piramida. Jesu li pomoću tog minerala upijali neku davno zaboravljenu energiju kako bi očuvali svoj grad?

6. Fosilizovani div

Ovaj fosilizovan div pronađen je u Irskoj 1895. godine. Visine je 3,6 metara. Otkriven je prilikom miniranja obližnje planine. Uz njegovu veličinu začuđujuća je još i činjenica što na svakom stopalu i ruci ima po šest prstiju.

7. Potopljene piramide

Uz kubansku obalu nalaze se, na nekoliko mesta, potopljene piramide. Pronašli su ih američki arheolozi i odmah razglasili da su pronašli Atlantidu. Ne postoje nikakvi pisani podaci o kom gradu bi moglo da se radi, pa ostaju samo nagađanja…

8. Divovi iz Nevade

Postoji legenda o 4 metara visokim crvenokosim ljudima koji su živeli u Nevadi. Legendu o tim ljudima prenose indijanska plemena. Kasnija iskopavanja na području Nevade rezultirala su iskopavanjem velike ljudske čeljusti i dva kostura. Jedan visine 2,8 metra, drugi 3,5 metara.

9. Most psećih smrti

Lokalni vlasnici pasa izbegavaju ovo mesto jer psi u njegovoj blizini postaju čudniLokalni vlasnici pasa izbegavaju ovo mesto jer psi u njegovoj blizini postaju čudni

Ovo je most s kog psi počinjavaju samoubistvo. Nalazi se u Škotskoj, sagrađen je 1859. godine i postao je poznat po tome što je mnogo pasa skočilo s njega bez ikakvog razloga. Lokalni vlasnici pasa izbegavaju ovo mesto zato jer psi u njegovoj blizini postaju čudni i cvile, a oni koji pobegnu s povodca skaču s njega u 50 metara duboku provaliju.

10. Aluminijumski teg

Možda se čini kao da postoji objašnjenje za aluminijumski teg, ali činjenica da je izrađen od čistog aluminijuma i star oko 500 godina, govori da je nešto čudno u vezi sa njim. Naime, aluminijum nikad u prirodi ne dolazi kao čist metal nego u mešavini s drugim metalima. A kad uzmemo u obzir da je aluminijum otkriven tek 1808. godine, a njegova proizvodnja počela tek 1885. godine – ovaj teg postaje sve čudniji.

11. Loladof tanjir

Ovaj tanjir je 12.000 godina star kamen pronađen u Nepalu. Izgleda da nije Egipat jedini koji je bio posećen od strane malih zelenih. Na tanjiru je prikazan leteći brod u obliku diska, ali i figura koja podseća na čovekolikog došljaka iz svemira.

(Dnevno.rs)

Comments are closed.