PITANJE OD MILION DOLARA: Znate li odgovor?

svemir
Ovo je tehnika kojom vodeći američki mentalni trener i lekar Džejson Selk godinama podučava svoje pacijente i klijente

Nije nikakva nova nauka, niti novoizmišljena mudrost. Ovo je jedno pitanje, jedno jedino na koje treba redovno da dajete odgovore i sigurno ćete se osećati ispunjeniji, srećniji, a opšte zdravlje će se popraviti.

Ne ulazi u raspravu sa ženom koja čita, vrlo je verovatno da zna i misliti (POUČNA PRIČA)

Dokazano. Ima naučnih dokaza da pozitivan stav u odnosu na život za 30 odsto umanjuje bolesti i povrede, a život produžava za 14 godina. Svi znamo da je životni ključ biti pozitivan, ali retko ko zna kako to i tehnički uvesti u život – Kako postati optimista? Kako postati pozitivan?

[adsenseyu4]

Nije stvar u tome da je ljudska priroda negativna, već nam je mnogo lakše da se fokusiramo na probleme nego narešenja. Problem je tu, a rešenja treba tražiti. Dobra vest je da smo, ipak, usmereni ka rešenjima problema i ovo je jednostavan način da svoj stav usmerite u pozitivnom pravcu. Postavljajte sebi pitanje:

Šta je to drugačije što mogu da uradim kako bih poboljšao ovu situaciju?

Sledite i nekoliko koraka odgovarajući na pitanje.

1. Koncept +1 – fokusirajte se na poboljšanje, a ne perfekciju. Ne treba da ovim odgovorom rešite problem u potpunosti. Treba vam poboljšanje, korak napred. Više ovakvih koraka i osigurano vam je rešenje.

[adsenseyu1]

2. Budite uporni i neumorni. Posvetite minut vremena fokusiranju na rešenje, a ne na problem.

3. Iskoristite ovo znanje i veštinu i podržavajte druge. Ne treba vi da odgovarate na ovo pitanje za druge. Podržavajte ih da se sami bore sa svojim pitanjem.

Interesantno je da naš mentalni sklop funkcioniše tako da širi i uvećava misli na koje smo fokusirani. Dakle, ako su nam problemi centralni deo misli, imaćemo više problema.Svaki put kada sebe uhvatite sa mislima „Šta je to loše u mom životu?“, „Zašto imam ovoliko problema?“, „Imam toliko problema!“, posvetite minut i uporno sebi postavljajte pitanje: “Šta je to drugačije što mogu da uradim kako bih poboljšao ovu situaciju?”, sve dok vam ne sine neko od rešenja ili bar korak do njega, prenosi Bizlife.rs.

Sama činjenica da postoji način da razbijete krug loših misli i događaja u životu, daje snagu i osećaj samopouzdanja jer nakon nekog vremena shvatite da je vaš život u vašim rukama. Tačnije, u mislima.

Ovo je tehnika kojom vodeći američki mentalni trener i lekar Džejson Selk godinama podučava svoje pacijente i klijente.

(Dnevne.rs /Stil)