Otvorio dušu: “Sve sam radio, sve sam pokušavao… Novaka nikada nisam mogao da pobedim”

tenis

Foto: AP

Sada već bivši kiparski teniser Markos Bagdatis pohvalno je pričao o Novaku Đokoviću.

Bagdatis je Novaka okarakterisao kao najtežeg protivnika u karijeri.

Kipranin je porazom u prvom kolu Vimbldona okončao bogatu karijeru, a o Novaku, koji ima 8 pobeda u isto toliko mečeva protiv njega, imao je samo reči hvale.

“Nikada ga nisam pobedio. Novak i ja smo kopija jedan drugog, ali je on bolji od mene deset puta u svim aspektima. Nikada nisam pronalazio rešenje. Pokušavao sam da budem agresivniji, ali sam uvek gubio… Nekada i 6:4 u trećem setu, nekada 7:5 u petom… Nisam mogao da ga pobedim”, izjavio je Bagdatis za L’Ekip.

Markos je ubedljivo najveći teniser kojeg je Kipar ikada imao, a u toj zemlji se interesovanje za “belim sportom” povećalo tokom njegove karijere.

KARMA JE ČUDO: Krenuo je da ubije svinju sekirom, a u sledećem trenutku.. (VIDEO)

“Znate, tenis je sada drugi najpopularniji sport na Kipru, posle fudbala. Hiljade dece se prijavilo na brojne nove akademije kada sam ja postao uspešan”, istakao je 34-godišnjak.”

On veruje da je svojim uspehom poslao snažnu poruku deci u domovini.

“Mislim da je najbitnije da svojim delima drugima ulijete nadu i to je oduvek bila poruka koju sam želeo da pošaljem – da svako ko veruje u sebe može sve da postigne. To što sam ja uradio to što sam uradio, a došao sam iz jako male zemlje, to je pravi pokazatelj”,
izjavio je Bagdatis i zaključio:

“To je poruka kakvu je Grčka poslala na Evropskom prvenstvu 2004. u Portugalu. Oni su mu pomogli da verujem da je sve moguće”.

             

(Dnevne.rs/Izvor: B92.net)