OBAVEZNO DANAS URADITE OVU STVAR: Mnogima se desilo ČUDO nakon toga!

crkva

Foto:Dnevne.rs/pixabay

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave dan prepodobnog mučenika Domentija, koji je kroz molitvu isceljivao uboge i bolesne po svetu.

Domentije je rođen u Persiji kao neznabožac, u vreme cara Konstantina. Kao mladić upoznao se sa verom Hristovom i odluči da mu se prikloni i krsti se.

Ostavio je svetovno bogatstvo koje je stekao tokom života radeći i odluči da se zamonaši u jednom manastiru kod grada Nisivije.

[adsenseyu5]

Živeo je sa manastirskom bratijom, dane provodio u radu i molitvi sa njima, ali se u jednom trenutku odluči da se priključi arhimandritu Nurvelu, starcu za kog se pričalo da je 60 godina proveo u postu i tihovanju.

Starac Nurvel ga zađakoni, pa kada ga htede prinuditi i u čin sveštenika, Dometije odbeže u neku pustinjsku goru i nastani se u jednoj pešteri.

BEOGRAĐANKA ZA KOJOM SU SE SVI OKRETALI: Pogledajte kakvu obuću je prošetala ulicama naše prestonice! (FOTO)

Dane je provodio sam u molitvi i strogom postu, kako telesnom tako i duhovnom i predanje kaže da je dostigao takvo duhovno savršenstvo da je isceljivao uboge i bolesne.

Kada dođe u te predele Julijan Odstupnik, čuo je za čuda koja Domentije čini. Poslao je svoju vojsku da ga zarobi i baci u tamnicu, kako ne bi mogao da širi veru u Hrista.

tarac Domentije i njegova dva učenika tako biva uhvaćen i bačen u tamnicu, gde su ih vojnici mučili najstrašnijim mukama, kako bi se odrekli vere u Hrista.

[adsenseyu1]

Kako nisu uspevali da ih slome, Julijan naredi da se Domentijan i njegovi učenici živi zazidaju u pećinu.

Tako skonča prepodobni mučenik Domentije 363. godine.

STIŽE ZAHLAĐENJE: Dolazi nam vetar OLUJNE JAČINE, očekuju se i nepogode! (INFO)

Prema narodnom verovanju, danas ujutru valja otići u crkvu, upaliti sveću i pomoliti se ovom mučeniku za zdravlje bližnjih. Veruje se da će prepodobni starac Domentije pomoći svakome ko mu se čista srca, molitvom obrati  i sačuvati od bolesti one za čije se zdravlje molite.

POSLEDNJI DETALJI JEZIVOG UBISTVA U BEČU: Izgubio život zbog KOBNE REČENICE i komplimenta devojci (INFO)

(Dnevne.rs/Izvor:SrbijaDanas.com)

[adsenseyu4]