OBAVEŠTENJE: Ako imate ove filmove na VHS kasetama, znajte da ste bogati! (FOTO)

kaseta

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Nestale su pre više od 10 godina, a u život ih vraćaju kolekcionari. S obzirom na to da su sve ređe, raste im i cena pa nije retko da su oko 500 dolara.

VHS kasete za mnoge od nas već su zaboravljena prošlost, ali to su donedavno bile i gramofonske ploče koje u poslednje vreme doživljavaju veliki povratak i čije cene nezaustavljivo rastu, pogotovo kad je reč o raritetima.

[adsenseyu5]

Čini se da se slična stvar događa i s nekim VHS kasetama. Puno pre streaming servisa poput Pickboxa i Netflixa, Blu-Raya i DVD, video rekorderi i VHS kasete bili su broj 1 kad je reč o gledanju filmova i ostalih sadržaja.

JEZIVA NESREĆA: 2 mladića poginula, majka i beba teško povređene! Od jačine udara automobil završio na KROVU KAMIONA! (INFO)

Nestale su pre više od 10 godina, a u život ih vraćaju kolekcionari, ali i univerzitetska biblioteka na američkom Jejlu koja od 2015. nudi 3000 VHS naslova pojašnjavajući da imaju istorijsku i kulturnu vrednost. Pitate li se kakva im je novčana vrednost, a odgovor se može naći i na eBayu.

Donosimo vam VHS filmove na kojima, ako ih još čuvate, možete najviše zaraditi. Stoga, pre nego kasete bacite u smeće, proverite:

Noć veštica (1978)
Jedna originalna kopija Carpenterova klasika 2013. godine prodata je za skoro 13.000 dolara na eBay aukciji. Kasnije se pojavilo još VHS verzija ovog filma, a cena mu je oko 300 dolara.

1 noc vestica

Tales from the Quadead Zone (1987)

Smatra se Svetim gralom za VHS kolekcionare. Horor iz 1987. na video kaseti u 2011. dostigao je cenu od 1.000 dolara. S obzirom na to da je reč o vrlo retkom VHS, njegova vrednost sa godinama raste pa se sada procenjuje na 2.000 dolara.

[adsenseyu1]

Teksaški masakr motornom testerom (1974)

Polovna video kaseta ovog kultnog horora na eBay aukciji uspela je postigne cenu od 300 dolara. Trenutno je u ponudi još jedna kopija po ceni od 75 dolara.

2 teksaski masakr motornom testerom
Ratovi zvezda epizoda IV: Nova nada (1977)
Pre nekoliko meseci navodno vrlo retka VHS verzija ovog filmskog hita iz 1977. godine prodana je za 110 dolara.

IGRALA NA SVADBI, PA IZNENADNO PALA MRTVA: Kada su je dovezli u MRTVAČNICU svi su bili iznenađeni prizorom koji su ugledali!

4 ratovi zvezda nova nada
Lepotica i zver (1992)

Diznijev animirani klasik takođe je na velikoj ceni. Na eBayu se VHS verzija iz 1992. godine prodata je za oko 500 dolara.

HOROSKOP ZA SUTRA (1. oktobar 2017): Bik ima udvarače, Blizanci se opuštaju, Lav uživa, Devica u poslu, Vaga u ljubavi sa Škorpijom (ASTROLOGIJA)

5 lepotica i zver
Jurassic park i E.T.
Spilbergov kultni film o dinosaurusima iz 1993. godine na eBayu se u VHS verziji nudi za vrtoglavih 500 dolara. Po istoj ceni prodaje se i VHS „E.T.“, kako kaže prodavač, u vrlo dobrom stanju.

6 jurasick park

(Dnevne.rs /Izvor: 24sata.hr)

[adsenseyu4]