O LEGENDARNOM SRPSKOM ŠTOPERU I DANAS GOVORE SA STRAHOPOŠTOVANJEM: “Uništavao me 90 minuta, nikada to neću zaboraviti”, reči su nemačkog reprezentativca Gomeza

fudbal

Foto: Printscreen/instagram

Nemanja Vidić je bio jedan od najboljih odbrambenih igrača sveta u vreme dok je igrao, a nema sumnje da je ušao i u konkurenciju najboljih svih vremena na toj poziciji. Bio je noćna mora za protivnike, a upravo to je potvrdio i nemački reprezentativac Mario Gomez, koji je dao intervju za The players tribune.

Nemački napadač je s Vidićem vodio borbe i u klupskom i u reprezentativnom fudbalu sa nekadašnjim kapitenom Srbije i Mančester junajteda.

[adsenseyu4]

– Nekada naspram sebe imate golmane kao što je Iker Kasiljas, kog smo zvali ‘ubica penala’, a nekada je tu protivnički štoper koji bi vas jednostavno ‘uništavao’ tokom 90 minuta. Jedan takav igrač zauvek će mi biti u sećanju – Nemanja Vidić – rekao je Gomez, a onda detaljno opisao kako izgleda kada Nemanja Vidić uzme da čuva nekog napadača.

– Mislim da nikada neću zaboraviti igranje protiv njega kada je bio na svom vrhuncu u Mančester junajtedu ili utakmice između Nemačke i Srbije. Tokom svih 90 minuta me je bukvalno uništavao. I dan danas nije mi jasno kako igrač od metar 90 i skoro 90 kilograma može tako dobro da se kreće? Kuda god bih ja krenuo na terenu, on je već bio tamo, čekao me spreman.

– Ako se okrenem desno, on je tamo, ako se okrenem levo, opet je tu, spreman da mi preseče put. Čak i kada bih uspeo da izvedem dribling, sekund kasnije on bi mi blokirao šut – prisetio se Mario Gomez i objasnio kako se borio sa frustracijama

Objasnio je Gomez i kako se nosio sa frustracijama koje mu je na terenu stvarao Vidić.

– Kao napadaču, vaš posao je da – zaboravljate. Kada vas čuva neko poput Vidića, možete biti u agoniji 89 minuta, ali tada je bitno da zaboravite sve što se dešavalo na terenu u tom periodu i maksimalno se koncentrišete, jer u poslednjem, 90. minutu, moguće je da konačno dobijete svoju šansu. Bio sam prilično dobar u tome – zaključio je nemački napadač, koji trenutno igra za Volfsburg.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]