NISTE RASPOLOŽENI? Četiri mala trika pomoći će vam da se nasmejete ODMAH

par

Za one trenutke kada nas obuzme osećaj nezadovoljstva i malaksalosti, ili nam se jednostavno ne ustaje iz kreveta, ipak postoji rešenje. Evo sitnih trikova koji će vam momentalno popraviti raspolože

1. Nosite odeću jarkih boja: Lepršava haljina sa veselim cvetnim printom i crveni ili roze lak na noktima – dovoljan je samo pogled na ove simpatične detalje, pa da osetite priliv dobrog raspoloženja. Jedno istraživanje pokazuje da su ljudi koji rade u živopisnom okruženju sa puno boja dinamičniji i raspoloženiji od onih koji rade u sumornom okruženju.

[adsenseyu5]

2. Uključite svetlo ili otvorite širom prozore: Pustite svetlost u vašu sobu! Svetlost šalje signale mozgu da se probudi, što je posebno korisno tokom kišovitih dana, koji umeju da nas iznenade i na proleće. Holandski stručnjaci utvrdili su da izlaganje sunčevoj svetlosti između podneva i četiri sata poslepodne  značajno smanjuje osećaj slabosti i pospanosti. Dakle, obavezno “okupajte” prosto u kome ste svetlom, ili povremeno izađite na prirodnu svetlost.

3. Prošetajte: Dovoljno je samo pet minuta, da osetite promenu na bolje! Istraživači su uporedili porast energije u organizmu nakon konzumiranja čokolade i nakon petominutne šetnje, i šetnja je pobedila! Zapravo, utvrđeno je da kretanje čak i u ovako kratkom intervalupovećava nivo energije u narednih dva sata! Naravno, čokolada trenutno povećava energiju, ali već nakon sat vremena nivo energije pada ispod nivoa koji je postojao pre uzimanja slatkiša.

4. Vodite ljubav, grlite se, ljubite: Ako ste kući sa partnerom,a potreban vam je brz priliv energije seks rešava stvar! Tokom seksualnog odnosa oslobađa se “koktel hormona sreće”. Masturbiranje izaziva sličan efekat, a čak i sama pomisao na seks podstiče cirkulaciju krvi i stimuliše centre zadovoljstva u mozgu. A čak i samo poljubac ili zagrljaj bilo koje osobe koja vam je draga odlično utiče na raspoloženje i porast elana!

[adsenseyu1]

(Dnevno.rs)