NIKADA JE NIJE VOLEO: Princ Čarls oženio Dajanu samo ZBOG OVOGA

beba

Foto: Tanjug/AP

Brak najvoljenije britanske princeze Dajane i princa Čarlsa uglavnom nije delovao srećno – varao je on nju, varala je ona njega. Zašto su se uopšte venčali, pitali su se mnogi.

Autorka Sali Bedel Smit nedavno je objavila novu biografiju sina Elizabete Druge, a nazvala ju je Princ Čarls: Strasti i paradoksi neverovatnog života.

Iz mnoštva interesantnih i malo poznatih činjenica o prvom plemiću u redu za britanski tron, izdvaja se tvrdnja da je princ Filip – Čarlsov otac i suprug kraljice Elizabete Druge – naterao svog sina da oženi Dajanu.

[adsenseyu4]

Navodno je princ Filip bio toliko uporan da je princ Čarls osetio prinudu i optuživanja. Čak je i Filipova rođaka Pamela Hiks jednom prilikom rekla da je Čarls od oca dobio maltene preteće pismo, a razlog je bila činjenica da je naslednik britanskog trona proveo strastvenu noć s Dajanom u vozu 1980. godine.

Navodno, princ Filip je smatrao da, s obzirom na to da joj je oduzeo nevinost, njegov sin treba da oženi mladu lepoticu.

U julu sledeće godine, održano je čuveno kraljevsko venčanje, a time je započeo jedan nesrećan brak, koji je okončan 15 godina kasnije.

Princeza Dajana poginula je godinu dana kasnije, a Čarls je 2005. godine oženio Kamilu Parker Bouls, svoju prvu ljubav i ženu s kojom je godinama varao Dajanu.

Još jedna od zanimljivosti koje ova knjiga otkriva jeste da se kraljica Elizabeta još nije povukla s prestola Velike Britanije jer smatra da njen sin ne bi bio dobar kralj.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Stil.kurir.rs/Izvor:Story)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]