NIJE PODNOSIO KOMUNIZAM: Zapanjiće vas šta je Pavle Vujisić uradio sa Titovom SLIKOM u kafani!

glumac

Foto: printscreen

Kolika je samo ironija to što jedan od naših najvećih glumaca Pavle Paja Vujisić nije voleo komuniste, a da su oni njega obožavali.

U toj priči odnosa Paje i komunista ostala je i anegdota kada su ga kidnapovali sa njegovog čuvenog splava na Adi i odveli na prijem kod Tita, a sve povodom snimanja filma „Neretva“.

Tu anegdotu je jednom prilikom za Nedeljnik ispričala njegova žena Mirjana Vujisić:

„Ja sam većinu priča o Pavlu saznala posle njegove smrti. On nije želeo da priča. Kada je umro, sakupila sam njegove prijatelje da ispričaju sve što znaju. Tako sam saznala i za to kada su ga pokupili na Adi. On je naravno bio obučen ‘apa drapa’, za splav. Odveli su ga na Dedinje i hteli su da ga lepo obuku. On se bunio i rekao da neće.

SAMO ĆE MAJKE RAZUMETI: DANICA MAKSIMOVIĆ IZAZVALA LAVINU REAKCIJA PRIZNANJEM O SINU!

Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog, govorio je. Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je video kako ga vode i njemu je Pavle rekao: ‘Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene.’

Bilo ga je sramota što je išao kod Tita“, priča Mirjana Vujisić i podseća se još jedne anegdote o odnosu Pavla Vujisića i Tita. Ovog puta, Tita na zidu.Ušao je, naime, Pavle u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: „Ćebe.“ A šta će mu ćebe? Pa da prekrije Titovu sliku, jer ne može da ga gleda…

   

(Dnevne.rs/Izvor: espreso.rs)