NEĆETE VEROVATI: Evo nekih aktivnosti kojima možete da se posvetite u zagrobnom životu

ruka
Ako ste mislili da možete da postanete samo grickalice za crve, varate se. I mrtvi možete da ostvarite neke svoje ambicije, pa čak i da stupite u brak!

Iako možda mislite da bi bilo logično da kada umrete ne radite baš ništa, ustvari, još uvek možete dosta toga da izvedete.  Evo na primer nekih aktivnosti kojima možete da se posvetite u zagrobnom životu.

Proročanstvo starca Jone: Godinu nakon moje smrti počeće rat u Ukrajini koji će se završiti svetskim ratom! (VIDEO)

Možda ste mislili da će vas smrt izvući iz braka, ali ne i ako se nalazite u Kini. Tamo postoji i običaj koji datira od pre nekih 2,000 godina, a to je venčavanje mrtvih i živih.

Često se preminule neudate žene “udaju” za žive muškarce da bi dobile odobrenje društva. Takođe se preminulim mladim sinovima u čast nalaze žive mlade.

Ovaj običaj postoji i danas. Za ljubav nikad nije kasno!

MOŽETE DA ODETE NA ŽURKU

You Tube / iknewitb4u

Ako ste mislili da su mumije čak u Egiptu bile retkost, varate se, samo što su ih kroz istoriju “potrošili”. A kako? Pljačkaši su pljačkali egipatske grobnice i prodavali čak i zavoje, a jedan francuski kralj je svaki dan jeo po malo mumije misleći da mu to daje snagu.

[adsenseyu1]

Ipak, još bizarniji podatak je da su bogate engleske porodice u 19. veku priređivale žurke odmotavanja mumija. Neka striptiz počne.

MOŽETE DA ODETE NA TURNEJU KAO EKSPONAT

Foto: Profimedia

Počevši od 1996. godine sa BODY WORLDS izložbom u Japanu, po svetu često možete videti izložena tela mrtvih ljudi iz raznih zemalja. Ipak, potpuno je nejasno odakle Ganteru von Hagensu tolika mrtva tela.

[adsenseyu1]

Ganter, koji stoji iza BODY WORLDS projekta tvrdi da su tela donirala dobrotvorna društva, ali se ipak veruje da su to tela ratnih zarobljenika. Možda i vi budete eksponat, ko zna

MOŽETE DA SNABDEVATE GRAD ENERGIJOM

Foto: Foter/ Flickr/Timoluege

Zvuči jezivo, ali pali. Pošto kremiranje tela koristi mnogo energije, neki evropski gradovi koriste vatru koja se koristi za kremiranje u snabdevanju grada energijom.

Tako Helsinborga zagreva 10 posto domova energijom korišćenom za kremiranje.

MOGU DA VAS PRODAJU U DELOVIMA

Printskrin: nbcnews.com

Sve je počelo u srednjem veku kada su pljačkaši grobova prodavali tela umetnicima i naučnicima, a takva praksa postoji i danas.

U Americi dobrotvorna društva daju univerzitetima mrtva tela, ali pošto prodaja ne može da se izvede legalno, “srednji čovek” za “izvođenje radnje” naplaćuje čitavo bogatsvo: glava može da košta 500 dolara, koleno 650, a torzo čak 5, 000 dolara.

MOŽETE DA BUDETE SOVJETSKA TURISTIČKA ATRAKCIJA

Foto: Wikipedia.org / Bronks

Iako je Lenjin hteo da bude sahranjen u porodičnoj grobnici, Staljin je insistirao da njegovo telo bude izloženo na Crvenom trgu kao neka vrsta ruske relikvije.

Kasnije je i sazvan komitet biologa koji je preduzeo sve neophodne mere da se izbegne propadanje Lenjinovog tela.

MOŽETE DA NE ZARAZITE STANOVNIŠTVO

Foto: AP/Tanjug

Običaj je da se nakon velikih katastrofa: ebole, poplava, cunamija i hurikana tela grupno sahranjuju ili čak pale da ne bi zarazila ostatk stanovništva.

Ipak, sudeći po zvaničnoj objavi Svetske zdravstvene organizacije, mrtva tela dobijaju lošu reutaciju bezrazložno.

DA ODETE NA SUĐENJE

Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Davne 897. papa Stefan VI optužio je prethodnog papu za kršenje crkenog kanona. Problem? Prethodni papa je već bio mrtav, ali to ga nije sprečilo da dođe na suđenje.

Papa Formoz je osuđen, ali je na papu Stefana izvršen atentat, te je papa Formozuz ponovo sahranjen sa počastima.

MOŽETE DA ‘OLADITE U ZAMRZIVAČU

Foto-ilustracija: Profimedia.com/INSADCO Photography

Iako je ideja zamrzavanja tela bila malo kontroverzna jer nije bila uspešna, sada pacijente zamrzavaju uspešnijim metodama.

Radi se o vitrifikaciji, kada se voda u telu zameni antifrizom. Onda najzad možete da ‘oladite i iskulirate kako treba.

(Telegraf.rs)