NE ZAVARAVAJTE SE, ON UOPŠTE NIJE IGRAČKA ZA DECU: Ovo je prava namena čuvenog SPINERA (VIDEO)

igračka

Foto: Printcreen/tvitet

Dok jedni govore kako spiner, popularna igračka koja je zaludela ceo svet, opisuje trojednog Boga (otac, sin i Sveti duh), drugi kažu da širi jeres, dok su treći uvereni kako je simbol Sotone.

Igračka dizajnirana još u 90-tim i reklamirana kao sredstvo za suzbijanje problema s koncentracijom poslednjih meseci je odjednom postala toliko popularna da je u nekim zemljama i službeno zabranjena u školama.

ROĐENI STE IZMEĐU ’77. i ’83. GODINE: Pripadate POSEBNOJ GENERACIJI – „KSENIJALCI“

Iako se mnogi zaklinju kako im je ova spravica pomogla kod poremećaja pažnje ili nervoze, još ne postoje službeni zdravstveni dokazi da je to tačno.

[adsenseyu4]

Novinar portala “Hriščan tudej” objasnio je kako je trokraka igračka povezana sa konceptom svetog trojstva.

– Već ranije su stvari sastavljene iz tri dela, poput deteline s tri lista, služile kako bi se opisala trojedna narav boga, a spiner ide korak dalje jer se vrti pa možda bolje prikazuje dinamičku prirodu, jednakost i povezanost Boga – ističe, ali odmah upozorava:

– Opasnost leži u tome što, čim pokušavate da objasnite Boga, pre ili kasnije zabrazdite u jeresi – piše u tekstu.

STIGAO JE KOMPLETAN MESEČNI HOROSKOP ZA JUL 2017. GODINE: Blizance očekuje nova ljubav, jarac pod stresom

Za razliku od nekih koji misle da bi na svakoga ko propoveda i upoređuje sveto trojstvo trebalo baciti anatemu, Džozef Hartrop zaključuje kako, ako ništa, spiner može podstaći mnoge hrišćane da “aktivnije razmišljaju o Bogu”.

– Sveto trojstvo je koncept katoličanstva koji je najteže objasniti – ističe Stefani Mekgilivrej, koja radi u katoličkom samostanu i kaže kako spiner može pomoći u tome kada su u pitanju mladi ljudi.

Ali kako to obično biva, pojavile su se i teorije zavere, koji u tri kraka spinera vide tri šestice, a u načinu na koji se drži, gest koja simbolizuje jarca, odnosno đavola. Naravno, neizbežni su i oni koji u svemu vide masone i iluminate.

(Dnevne.rs/izvor:M.B.,Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]