NE DAJTE DA VAS ‘KRADU’: Šta NIKADA ne treba da kupujete u supermarketima? (INFO)

kupovina u Mađarskoj

Svi znate koliko su veliki izdaci za prosečnu porodicu, kako u Srbiji, tako i svuda u svetu. Potrošačka korpa nigde nije jeftina, a zahtevi su ogromni – od hrane i pića, preko kozmetičkih sitnica i kućne hemije, pa sve do igračaka, odeće, obuće, različitih poklona… Zato je “pametna kupovina” obavezna, a trikovi za štednju se ponekad isplate.

Zato svetski stručnjaci za pametno trošenje savetuju da izbegnete “zamke” u supermarketu, kada vas oči mame da uzmete i šta vam treba i šta ne, i uštedite novac tako što određene stvari jednostavno nećete kupovati u prehrambenoj prodavnici. Evo i spiska stvari koje MORATE zaobilazi na policama supermarketa i ne “trpati” uh u korpu.

1. Preliv za salatu

Skupi su, kalorični i neretko prepuni aditiva i veštačkih boja. Radije napravite sami neki lagani dresing – za većinu vam je potrebno svega tri, četiri sastojka, a biće sigurno ukusniji i svežiji od kupovnih.

[adsenseyu5]

2. Čestitke

Zašto biste trošili oko 150, 200 dinara za čestitke u supermarketima, kada iste, a možda i lepše i originalnije možete pronaći u najbližoj knjižari?

3. Začini

Ponekada, čak i običan cimet, beli luk u prahu ili susam u većim pakovanjima, mogu da budu prilično skupi, posebno ako je proizvođač poznatiji. Uvek je bolje kupovati začine u zdravoj hrani na 100 grama, ispašće vas daleko, daleko jeftinije.

4. Detalji za proslave, žurke, rođendane

Baloni, kartonski tanjirići, svećice, plastični pribor za jelo i čaše, rođendanske kapice, konfete, ukrasi za tortu – sve će to pronaći u supermarketu, i možda će vam delovati praktično da sve kupite na istom mestu. Međutim, ako malo “pročačkate” po pijacama, uličnim tezgama, radnjicama “sve za 100 dinara”, uštedećete nekoliko stotina dinara, što nije za zanemarivanje.

7. Flaširana voda

Kupovina flaširane vode više je stvar trenda, nego zdravlja, a pritom možete uštedeti i do nekoliko hiljada dinara mesečno…

[adsenseyu1]

(Dnevno.rs)