NARODNI OBIČAJI: Danas je VELIKI PRAZNIK, OBAVEZNO popijte čašu vina, EVO šta će se desiti

hram

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave praznik Starozavetnog proroka Mojsija, vođe i zakonodavca naorda izraelskog

Mojsije se rodio u egiptu oko 1300. godine pre Hrista. Upokojio se na granici Obećane zemlje u 120. godini ovozemaljskog života

Beseda na današnji dan govori o pretvaranju vode u vino:

[adsenseyu5]

– Slovom Božjim pretvara se tečna voda u paru, a para u led i sneg. Tim istim Slovom voda u lozi pretvara se u vino. Kakvo je dakle, čudo za Slovo Božje vaploćeno, za Hrista Gospoda našeg, što je u Kani pretvorio vodu u vino? Za nas ljude, pomračene grehom, to je veliko čudo; za našu prirodu, grehom raslabljenu, to je nedostižno čudo. No činiti čudesa, nije li to Tvorčevo obično zanimanje?

Bolest je kao voda, zdravlje kao vino; nečistota od zlih duhova je kao voda, čistota je kao vino; smrt je kao voda, život kao vino; neznanje je kao voda, istina kao vino. Otuda kadgod je Gospod bolesne činio zdravim, nečiste čistim, mrtve živim, zabludele prosvećenim.

ĐORĐEVIĆ POSLAO BRUTALNU PORUKU SLOVENCIMA: “Zovemo se kako se zovemo, imamo naše oružje, kome je drago neka dođe u bitku”

Predanje kaže da bi sutra valjalo ujutru otići u crkvu i pomoliti se za zdravlje bližnjih, a po povratku kući trebalo bi popiti malo vina kako biste bili zdravi tokom cele godine.

NAJAVLJENA NOVA HAPŠENJA ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Zoran imao pomagače?

(Dnevne.rs/Izvor:SrbijaDanas.com)

[adsenseyu4]