NARODNI OBIČAJI: Danas je SVETI SIMON ZLOT, izgovorite OVU rečenicu da biste oterali BOLEST iz kuće

svetac

Foto:YoutubePrintscreen/Православные молитвы

Ovaj sveti Simon beše iz Kane Galilejske. Bio je lično poznat Gospodu Hristu i njegovoj Prečistoj Materi, pošto Kana nije daleko od Nazareta. I kada se Simon ženjaše, on pozva na svoju svadbu Gospoda Isusa sa učenicima njegovim i Prečistu Bogomater. Ali pošto nestade vina, Gospod Hristos pretvori vodu u vino.

Videvši takvo čudo, ženik poverova u Gospoda Hrista, i odmah ostavi i nevestu i svadbu i kuću, i pođe svesrdno za Gospodom.

SAVETI ZA ZAVOĐENJE: Evo kako osvojiti svaki HOROSKOPSKI znak

Zbog toga i bi prozvan Zilot, tojest Revnitelj, jer ga božanska ljubav prema Hristu toliko zanese, da on prezre i nevestu svoju i sve svetovno radi ljubavi Božje, i unevesti dušu svoju Besmrtnom Ženiku, Ženiku čistih duša. Zbog toga bi uvršćen među učenike Hristove, i beše jedan od dvanaestorice apostola.

Primivši na dan Pedesetnice sa ostalim svetim apostolima Duha Svetoga koji siđe u vidu ognjenih jezika, sveti Simon Zilot proputova Mavritaniju i Afriku propovedajući Hrista, i revnujući za Njega ognjenom revnošću. Bio je i u Britaniji. Pošto je uspeo da mnoge prosveti rečju evanđelskom i obrati veri Hristovoj, on bi od nevernika namučen i najzad na krstu raspet kao i njegov Gospod.

TEŠKA SUDBINA NAŠE PEVAČICE: Udala se sa 15 godina, odala se alkoholu od tuge, a umrla u samoći i bedi

Da biste oterali bolest iz kuće izgovorite ovu molitvu:

– Apostole Sveti Simone, moli Milostivoga Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)