NAPETI STE? Ovo je melodija za koju naučnici tvrde da najviše opušta (VIDEO)

telo

Ovo je melodija za koju naučnici tvrde da najviše opušta. Osmominutna pesma je prelepa kombinacija aranžirane harmonije, ritma i basova čime se postiže smirivanje pulsa, smanjuje krvni pritisak i smanjuje nivo stresa. U pesmi se čuju gitara, klavir i elektronski uzorci prirodnih zvukova.

Israživanje je sprovedeno na 40 žena, koje su bile povezane senzorima. Imale su zadatak da urade nekoliko slagalica za određno vreme kako bi se indukovao određen nivo stresa. Različite pesme su potom puštene, kako bi se testirao njihov puls, krvni pritisak, disanje i moždana aktivnost.Rezultati su pokazali da je pesma Weightless bila za 11 odsto opuštajuća u odnosu na bilo koju drugu pesmu, pa čak i izazvala pospanost među ženama u laboratoriji.

[adsenseyu5]

Ona je uzrokovala smanjenje ukupne anksioznosti za 65 odsto i dovela je do nivoa od 35 odsto niže od nivoa kad su se odmarale.

Prema doktoru Davidu Luis-Hodžsonu iz Majndleb Internešnala, koji je sproveo istraživanje, ova pesma je proizvela veliko opuštanje, veće od bilo koje druge testirane muzike do danas. Muzika radi na veoma dubokom nivou u našem mozgu, stimulišući ne samo one regione odgovorne za obrađivanje zvuka, već i one povezane sa emocijama.

HOROSKOP i VAŠ PARTNER: Saveti koji mogu da vam pomognu da lakše izaberete ljubav svog života (ASTROLOGIJA)

 

Pesma Weightless može učiniti osobu pospanom i zato nije preporučljiva za slušanje tokom vožnje. Ričard Talbot, iz Marconi Union, je bio fasciniran radom sa terapeutom kako bi saznao kako i zašto odrećeni zvuci utiču na ljudsko raspoloženje. Iako je oduvek znao moć muzike, ranije su pisali samo pesme pomoću sopstvenog osjećaja.

A ovo je lista pesama koje najviše opuštaju:

1. Marconi Union – Weightless

2. Airstream – Electra
3. DJ Shah – Mellomaniac (Chill Out Mix)
4. Enya – Watermark
5. Coldplay – Strawberry Swing
6. Barcelona – Please Don’t Go
7. All Saints – Pure Shores
8. Adelev Someone Like You
9. Mozart – Canzonetta Sull’aria
10. Cafe Del Mar – We Can Fly

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Nepoznato)

7 Trackbacks & Pingbacks

  1. joey
  2. casey
  3. oscar
  4. James
  5. Charles
  6. Edwin
  7. Dwight

Comments are closed.