NAJVEĆA GREŠKA U KARIJERI: Zdravko Čolić je davne1983. ODBIO da snimi pesmu koja je potom postala VANVREMENSKI HIT!

pevać

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Prošlo je 35 godina otkako je Zdravko Čolić uzeo od Momčila Bajagića Bajage dve njegove pesme. Ponuđena mu je bila i treća koju je odbio i, ispostavilo se, grdno se prevario, jer je ona postala veliki hit! 

Bajaga je 1983. godine bio član “Riblje čorbe”, kada je Čoli ponudio pesme koje je napisao zajedno sa Mišom Aleksićem – “Tvoje oči” i “Afrika”, i “Kad hodaš”, čiji je kompletan autor.

Čolić je samo prve dve uvrstio na album “Šta mi radiš”, dok je, verovali ili ne, “Kad hodaš” odbio!

Popularna balada završila je na Čorbinom albumu “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju”, mada je i sam Bajaga redovno izvodi na koncertima sa svojim Instruktorima.

PREPOZNAJETE LI DEVOJČICU SA REPIĆIMA? Bila je prava bomba devedesetih, a njene hitove svi su obožavali (FOTO)

Treba, međutim, imati u vidu da je osamdesetih godina u Jugoslaviji postojala velika produkcija sjajnih pesama, da je bilo mnogo odličnih autora, ploča, i da se, u takvoj situaciji, mogla potkrasti i neka grešla poput ove.

Čolić je svojevremeno izjavio da mu je ovo najveća greška u karijeri i da će “Kad hodaš” rado otpevati na eventualnom “tribjut” albumu Ribljoj čorbi o kome se davno pričalo, ali do realizacije, bar za sada, nije došlo.

PULMOLOG IZ TIRŠOVE SAVETUJE: Na ovaj način ćete deci IZGRADITI JAK IMUNITET bez lekova

Šta vi mislite, kako bi Čoli legla neprolazna balada?

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)

1 Comment on "NAJVEĆA GREŠKA U KARIJERI: Zdravko Čolić je davne1983. ODBIO da snimi pesmu koja je potom postala VANVREMENSKI HIT!"

  1. NIKAKO , ON NE MOZE VISE DA PEVA ..NORMALNO ..GODINE GAZE

Comments are closed.