NAJSTARIJA BILJKA NA SVETU, NEMA ŠTA NE LEČI: Tera bronhitis, pomaže kod akni, odlična je prevencija raka!

biljka

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Zova važi za jednu od najlekovitijih i najstarijih biljaka Evrope, a na našim prostorima je jedna od najzastupljenijih.

Naime, svi njeni delovi, počev od korena do cveta i ploda čuvaju zdravlje, te leče bronhitis, astmu, kašalj, početni stadijum upale pluća i upale i infekcije grla. Pomaže i kod gušenja u grudima, jača imunitet.

Prepuna je moćnih antioksidanasa Flavonoida, a cvetovi su bogati glikozidima, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C.

Bobice bazge sadrže alkaloide, karotene, tanine, organske kiseline i vitamine A, C i B.

UŽIČANIN OŽENIO 20 GODINA MLAĐU ALBANKU: Išao je 3 puta u Albaniju, ispunio OVE USLOVE, a jednu stvar o sebi je mudro PREĆUTAO (FOTO)

Bazga pomaže i u lečenju degenerativnih bolesti i kao i u prevenciji karcinoma.

Bitno je znati da se koristi samo unutrašnji, zeleni deo zove. Kada je uberete, cvetove stavljajte na papir i čuvajte na toplom mestu do potpunog sušenja. Ako  da cvet promeni boju, odnosno potamni, bacite ga!

Zova deluje i kao blagi laksativ, te se preporučuje njeno uzimanje kod crevnih i probavnih smetnji, a pošto je prijatnog ukusa mogu jekoristiti i deca.

ZA POSAO U SRBIJI IMA PREVIŠE DIPLOMA Sonja je doktor nauka, usavršavala se u SAD i Rusiji, u Španiji radila na fakultetu, a kod kuće je “PREKVALIFIKOVANA”

 Njena diuretička svojstva prijaju radu bubrega i urinarnog trakta, a detoksikacijsko dejstvo pospešuje izlučivanje toksina iz limfnih žlezda.

Osim toga, pomaže i  kod akni, čireva, konjuktivitisa i kožnog osipa.

(Dnevne.rs/Izvor: Stil.kurir.rs)

Be the first to comment on "NAJSTARIJA BILJKA NA SVETU, NEMA ŠTA NE LEČI: Tera bronhitis, pomaže kod akni, odlična je prevencija raka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*