NAJGORI POSAO: Pogledajte na šta sve moraju da BUDU SPREMNE dadilje SLAVNIH LIČNOSTI

deca

Foto: printscreen/instagram

Kako izgleda jedan radni dan dadilja koje se brinu o deci slavnih i poznatih? Zapravo jednako kao i dan običnih dadilja, samo uz puno više zahteva od strane roditelja i strožih radnih ugovora.

5 stvari koje možda niste znali o dadiljama slavnih:

1. Velika plata

Prema podacima agencije “Celebrity Staffing Services” koja pronalazi osoblje za slavne čiji su klijenti Bijonse i Džej Zi, Vil Smit, Lisa Marie Presi i drugi, prosečna godišnja plaća dadilja je 185.000 dolara.

Uz platu, dadilje dobiju i dobre bonuse i darove poput luksuznih sportskih automobila, luksuzne prostore za život, dizajnerske skupocjenosti za posebne prilike poput rođendana, a neke dadilje njihovi poslodavci svake godine nagrade i s bonusom od 10.000 dolara.

[adsenseyu4]

Veliku platu dadilje imaju zbog zahtevnosti posla, ali plaćene su i za ćutanje o privatnom životu svojih poslodavaca. Tom Kruz ima jedan od najstrožih ugovora o anonimnosti s dadiljama koje brinu o njegovoj kćeri Suri. U ugovoru, među brojnim ekstremnim zahtevima, piše da dadilje ne smejuu nikome reći za koga rade, odnosno ime svoga poslodavca. Jedan slavni klijent, otkrivaju “Celebrity Staffing Services”, intervjuisao je dadilje u dva i tri sata ujutro jer je jedino tada imao slobodnog vremena.

2. Brojne dužnosti

Posao dadilja podrazumijeva potpunu brigu o deci i nadzor nad njima, kao i pripremu obroka za decu, hranjenje, kupanje i odevanje. Dadilja se mora pobrinuti da dete ide da spava na vreme, da ne propusti popodnevno spavanje, da mu obroci budu na vreme, da vodi računa o detetovim dnevnim aktivnostima koje uključuju dogovore za druženje i igranje s drugom decom.

Mora biti spremna radi lakše kućne poslove, da pere dečju odeću, dogovara posete doktoru, vozi dete i dolazi po njega u školu, pomaže kod pisanja zadataka, ogaja dete i primjenjuje pravilnu disciplinu i razvija prisan odnos s detetom. Roditelji će dadilju uputiti kako se treba odnositi prema detetu kada uradi nešto loše, ili se ne ponaša lepo.

Iako imaju slobodne dane, dadilje moraju biti dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. I na slobodan dan može dobiti poziv da mora doći na posao zbog iznenadnog intervjua ili snimanja. Takođe, potrebna je spremnost odlaska na put u svakom trenutku, boravka u inostranstvu i po nekoliko meseci.

Zbog svih tih zahteva dadilje moraju biti izuzetno fleksibilne sa svojim vremenom i zbog toga mnoge dadilje gotovo da uopšte nemaju privatni život.

3. Školovanje dadilja

Profesionalne dadilje školuju se u posebnim ustanovama gde stiču veštine potrebne za taj posao  Dadilje dece američkih zvezda najčešće moraju biti spremne da se presele u Njujork ili Los Anđeles, gde živi većina selebritija.

Većina slavnih želi žensku dadilju koja govori nekoliko stranih jezika. Pre nego ih angažiraju, agencije za dadilje će proveriti njihovu prošlost i podvrgnuti ih testovima na drogu.

[adsenseyu1]

Većina dadilja ima fakultetsku diplomu. Ukoliko imaju samo srednju stručnu spremu, nepostojanje diplome nadoknade bogatim radnim iskustvom.

Koliko je dobro obrazovanje i široko znanje bitno za dadilje pokazuju i zahtevi glumice Gvinet Paltrou koja je za svog sina Mosesa tražila dadilju koja se aktivno služi grčkim, latinskim, španjolskim i francuskim jezikom (između ostalog, da bi pomagala Mosesu oko domaćeg). Dadilja je morala da ima i muzičko znanje, da zna da svira dva različita instrumenta, a uz sve to da bude i sportski tip.

Anđelina i Bred su tražili od dadilje da govore materinji jezik deteta o kojem će se brinuti, da imaju profesionalno znanje o razvoju dece i da budu spremne da otputuju u svakom trenutku. Par je svakoj dadilji plaćao 150.000 dolara.

4. Muške dadilje zapošljavaju se u određenim slučajevima

Većina dadilja su žene, ali neki slavni roditelji zapošljavaju muške dadilje, najčešće ako imaju vrlo aktivnu i živu decu.

5. Granice koje ne smeju da prekrše

Radno okruženje dadilja je dom njihovih poslodavaca, ali se profesionalne granice moraju održavati. Iako su izrazito uključene u život porodice, dadilje nisu pozvane da jedu sa porodicom niti da učestvuju u nekim porodičnim aktivnostima aktivnostima. Nije neuobičajeno da je dadiljama koje žive u domu svojih poslodavaca zabranjen pristup nekim prostorijama u kući.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs)

[adsenseyu2]