Nacionalna služba za ZAPOŠLJAVANJE ponudila je IGRAČIMA najbolje selekcije SRBIJE mogućnost PREKVALIFIKACIJE za drugi POSAO

fudbal
Nakon još jednog razočaravajućeg rezultata naše fudbalske reprezentacije Nacionalna služba za zapošljavanje ponudila je igračima najbolje selekcije Srbije mogućnost prekvalifikacije za drugi posao.

Direktor NZS Zoran Martinović u izjavi za Njuz kaže da će je očigledno da su loši rezultati naših fudbalera posledica činjenice da oni obavljaju posao za koji nisu kvalifikovani.

-Niko ne može da kaže da ti momci ne žele da rade jer oni uvek ispoštuju minimum procesa rada, odnosno zaduže opremu, pojave se na terenu na vreme, ne napuštaju ga ranije, osim u slučaju vanrednih okolnosti, ali očigledno je da nisu za taj posao i da ne mogu dobro da ga obave, a samim tim iluzorno je očekivati maksimalnu produktivnost – navodi Martinović.

[adsenseyu4]

-Ima toliko deficitarnih zanimanja za koja mogu da se prekvalifikuju i koja sigurno mogu daleko bolje da obave od igranja za reprezentaciju. Ne krivim ja njih, teška su vremena, veliki broj ljudi svaštari, pa tako i oni. Neki od njih su u reprezentaciji završili i sticajem raznih okolnosti i sada nemaju gde. Ali srećom za sve njih, a i za nas, tu je mogućnost prekvalifikacije – ističe Martinović.

Direktor NZS napominje da ne želi bez testiranja da određuje koja su to adekvatna buduća zanimanja fudbalera, ali da mu se dva izbora sama nameću.

-Sudeći po tome koliko su svojim radom u stanju da iznerviaju naše građane imam utisak da su šalterski radnik ili političar idealna zanimanja za njih – zaključio je Martinović.

[adsenseyu1]

(njuz.net)

2 Comments on "Nacionalna služba za ZAPOŠLJAVANJE ponudila je IGRAČIMA najbolje selekcije SRBIJE mogućnost PREKVALIFIKACIJE za drugi POSAO"

  1. Потпуно се слажем са овим предлогом. Једино је питање које послове би могли да обављају пошто је опште познато да су фудбалери ниског степена образовања . Има отворен стални конкурс за чобане у Во
    јводини или на Старој планини ,мислим да би за све било места.Господин Караџић би им био главни чобан .Једино стадо не би требало бити превелико ,немају ни кондиције ни одговорности за поверене послове.

  2. “Nakon još jednog razočaravajućeg rezultata naše fudbalske reprezentacije ” ?!

    Da li ste vi ljudovi normalni? Ocekivali ste da Srbija tuce Portugaliju u sred Lisabona! Pa reprezentacija Portugalije uvek bude medju prvih 5 u svetu a mi takvu poziciju ne pamtim da smo ikada imali.
    “Ima toliko deficitarnih zanimanja za koja mogu da se prekvalifikuju”!? Ovo je da se covek stvarno ispovraca od muke.

    Neobjektivnost i nerealnost naseg nacina razmisljanja i ponasanja je nas najveci problem i nikada ne prestaje.

Comments are closed.