Na ovaj “splav” možete doći samo ako ste puni kao brod! (VIDEO)

Raj za bogate

Borba za superbogate turiste je sve žešća! Hotel Rezort Mantra u Tanzaniji napravljen je, verovali ili ne, ima podvodnu sobu!

Nalazi se na 250 metara od ostrva Pemba u Indijskom okeanu, veličine je tri sprata, a donji deo je spušten četiri metra ispod nivoa vode, zbog čega svim gostima pruža besprekorno uživanje u podvodnom svetu. Čitav projekat je osmislio umetnik Mikael Genberg koji je 2000. godine došao na ideju da umetnost učini što pristupačnijom, a šest godina kasnije je osnovao lanac hotela Genberg Underwater Hotels.

Svojom idejom je svim gostima omogućio da provedu noć u nesvakidašnjem okruženju, jer se prozori nalaze na sve četiri strane zida i pružaju pogled na podvodni koralni sprud.

Foto: themantaresort.comFoto: themantaresort.com

Ovaj splav se nalazi na 250 metara od ostrva Pemba u Indijskom okeanu, veličine je tri sprata, a donji deo je spušten četiri metra ispod nivoa vode, dok za jedno noćenje je potrebno izdvojiti nešto više od 600 evra.
Takođe, bez daha će sve posetioce ostaviti boje okeana, kako danju, tako i noću, a posebnu čar predstavljaju morske ribe, dok glavnu ulogu igra velika raža.

[adsenseyu4]

Inače, ova podvodna soba ima i gornji deo koji je napravljen od drveta i u njemu se nalazi sve ono što je potrebno za normalan život, a ravan krov svim posetiocima služi danju za sunčanje, a noću za romantičan pogled na zvezdano nebo.

(Dnevne.rs/Kurir)

[adsenseyu1]