MASONI IZ KANADE REŠILI MISTERIJU: Tito nije bio Slobodni zidar, ovo je prava istina!

predsednik

Foto: Rojters

Pojedini teoretičari zavera tvrde da je Josip Broz Tito bio član masonerije. Mnogi idu toliko daleko da tvrde da je čak tito bio i mason 33. stepena.

Ipak Velika Loža Britanske Kolumbije i Jukona iz Kanade, na svom zvaničnom sajtu, tvrdi da Tito nije bio mason. „Član Crvene Internacionalne garde posle Oktobarske revolucije Josip Broz Tito je postao član Kominterne 1934. da bi ga potom Staljin izbacio 1948. Tokom Drugog svetskog rata vodio je najmoćniji pokret otpora u Evropi, da bi 7. marta 1945 uspostavio prvu komunističku vladu u tadašnjoj Jugoslaviji“, kažu oni.

[adsenseyu5]

Prema njihovim rečima Tito je iza sebe ostavio mešovito nasleđe. „S jedne strane bio je kritikovan kao autoritativan vladar dok je s druge strane bio upamćen i prepoznat kao neko ko je insistirao da svi narodi Jugosolavije imaju zagarantovana jednaka prava.

Imao je vodeću ulogu u pokretu Nesvrstanih a u SFRJ je ostao na vlasti sve do svoje smrti 1980. godine“, ističu u ovoj Velikoj loži. Oni napominju da teorije zavere tvrde da je Tito 1926. postao član masonske lože „Libertas“ u Napulju u Italiji. Ipak kako tvrde, realnost je drugačija.

OSTAVIO ŽENU POSLE 38 GODINA BRAKA I OTIŠAO SA STUDENTKINJOM: Bivša žena kaže da je on matora budala, a evo šta kaže nova!

„Tito je u stvari radio kao agitator Komunističke partije u brodogradilištu u Kraljevici na jadranskoj obali Hrvatske od 21. septembra 1925. do 2. oktobra 1926. kada je prešao u livnicu u blizini Beograda. Nema nikakvih dokaza da je putovao u Napulju u to vreme“, kažu iz Velike lože Britanske Kolumbije i Jukona iz Kanade.

Ističu da je na početku Drugog svetskog rata postojalo je 27 loža sa 2.500 članova u Jugoslaviji.

[adsenseyu1]

„Slobodni zidari su bili zabranjivani pod nacistima što su isto doživeli i kasnije pod Titovom vlašću iako nepotvrđeni izvori tvrde da su mnogi komunistički lideri bili predratni masoni.”

KANADSKE I AMERIČKE FIRME ZAVRŠILE ISPITIVANJA: Nova istraživanja otkrila pravo bogatstvo na istoku Srbije

“Dakle, kada se sve uzme u obzir – odnos komunista prema masonima, Titova zabrana loža, kao i neregularan status italijanske masonerije u to vreme, nema razloga da se veruje da je Josip Broz Tito bio mason“, zaklučili su oni.

LEGENDARNOG GLUMCA Žiku, sina Bore Todorovića svi znamo, a ovo je njegova ćerka Dana koja je PISAC I GLUMICA! (FOTO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor: Kurir.rs,Freemasonry.bcy.ca)

[adsenseyu2]