Male tajne velikih majstora: Ubrzajte vaš kompjuter! (INFO)

ubzanje
Svako želi brži računar ili prenosivi računar , ali to nije uvek lako postići . Evo šta možete sami da uradite da ubrzate svoj računar .

1. Prvo deinstalirate nepotrebne programe
Računari često dolaze sa softverom koji nikada neće biti koristi . Ono što je najgore jeste da su neki od ovih programa pokrenuti kada se startuje Vindovs i radi u pozadini čak i kada nije u upotrebi . Da biste uklonili ove programe , otvorite Control Panel i programa , pregledajte listu instaliranog softvera i deinstalirate sve što vam ne treba .

2. Drugi onemogućite start-up programe
Ovo su hrabriji članovi . Kliknite na dugme Start i otkucajte msconfig . Vi pop prozor Sistem Configuration . Kliknite na usluge i tražiti datoteke sa sumnjivim imenima i sumnjivih izvora . Ostavite sve što se tiče Microsoft i dobro poznatih izvora , kao što su Apple i Google . Možete da uklonite bilo koji softver ne morate , čak i ako to dolazi iz pouzdanog izvora . Na primer , ne morate svaki put po računaru i pokrenite Adobe Reader . Samo ću ga pokrenuti kada treba da vidite PDF dokument . Kada promenite nešto u konfiguraciji sistema , potrebno je da resetujete računar .

3. Očistite vaš desktop
Da li je vaš Vindovs desktop pun fajlova ? Ako je odgovor da , sigurno ste primetili da vaš računar radi sporije . Obratite pažnju kakosvetli hard diska često čekajućiračunar da odgovori na vaše komande ? Na radnoj površini , držite samo ” prečica ” fajlove . Najbolje je da prenos desktop fajl u fascikli Mi Documents ili u jednom od foldera koje ste tamo napravili. Tu ste prenosite datoteke sa svog računara , idesktop , možete samo ostaviti prečice .

[adsenseyu4]

4. Očistite virusi , spivare i advare
Antivirusni programi takođe usporavaju brzinu računara , i ne morate sve svoje opcije . Stručnjaci kažu da će vam mnogo pomoći da nauče da bezbedno surfujete , izbegavajte nepoznate datoteke , pop-up prozore i izbegavaju otvaranje linkova iz nepoznatog email adresu . Često puta spivare i advare programi su dizajnirani na način da se prikupe informacije o korisnicima kako bi kasnije mogli da isporuči ciljane oglase u skladu sa njihovim preokupacijama . Za razliku od virusa , to obično nije zlonamerni programi . Oni samo da ostanu neprimetni u memoriji računara . Ali povremeno skenira računar za viruse , spivare i advare programi jedobar način da se smanji rizik i obezbedi da vaš računar radi glatko .

5. skeniranje Vindovs sistem u potrazi za greške
Najveći problem sa hard diskom su greške u operativnim sistemima , statičkog elektriciteta , nestanka struje , greške u RAM podataka , i Vindovs korisnike u vreme upravo dolazi do pogoršanja sistema . Korisnici su često instalirani na vašem računaru nepotrebne softvera koji oni ispunjen hard disk i na taj način dovesti do usporavanja . Čak redovno ažuriranje softvera ti treba Smothers računar . Nedovoljna količina RAM , kao inedostatak prostora na hard disku takođe značajno usporiti računar . Sa time aplikacije postaju sve zahtevniji , a sajtovi koje smo posetiti svi” teže ” , pa je to razlog zašto su nekada brze računari ne čine ga tako brzo . Jedna od stvari koje možete da uradite je da skenira vaš računar za greške u operativnom sistemu Vindovs . Koristite alatku koja se zove sistem datoteka Provera da će ispitati sve datoteke koje su promenjene , koji su u sukobu sa drugima , ili jednostavno ne rade kao što je očekivano .

6. Defragment disk
Šta više programa i informacije koje čuvaju u računaru su više verovatno da će biti deo istog Vindovs softvera za smeštaj u drugu lokaciju vašeg hard diska . Ovi delovi mogu biti stotine , u zavisnosti od toga koliko memorije imate . Disk Defragmenter alat i sve informacije prikupljene na jednom mestu . Rezultat je brže performanse računara . Pre nego što počnete defragmentaciju , budite sigurni da napravite rezervnu kopiju vašeg rada (backup) i stavite ga na drugom računaru , hard disk ili CD . Takođe proverite da li ste ne ponestane snage tokom defragmnentacije . Ako se to desi , vi ćete imati više problema nego ako defragmentaciju diska .

[adsenseyu4]

7. Automate ispravke
Ažuriranje ( update ) mogu biti veoma zamorno . Lako je da kliknete na ” Podseti me kasnije ” na vaš sistem ponovo kasnije upozorio , osim ako ste toliko frustrirani sa računarom da ste konačno odlučili da provedu celo popodne da obavlja sve kritične ispravke i instalirajte sve ” zakrpe ” koje su vam potrebne . To se lako može rešiti tako što ćete kliknuti na My Computer , zatim Properties , a zatim automatsko ažuriranje . Uverite se da su vrednosti podešen na automatski preuzeti i instalirati .

8. Podesite vizuelne efekte
Vindovs vam dati mogućnost da dodaju brojne vizuelne efekte , uključujući animirane “prozora” , animirani mape ili fading menijima . Ukoliko nemate dovoljno memorije , ovi efekti mogu značajno usporiti računar . Podešavanje vizuelnih efekata (u zavisnosti od verzije operativnog sistema Vindovs koji koristite ) , možete sprečiti usporavanje računara .

9. Obavlja neke nadogradnje kompjutera
Ako volite da igrate igrice ,investicija od 6.000 dinara za grafičke kartice može značajno uštedeti vreme i živce . Imaćete malo poigrate sa matičnom pločom, ali na internetu imate nekoliko smernica o tome kako da se uradi . Jedan od najefikasnijih metoda za ubrzavanje rada računara ( koji takođe zahteva malo zeza sa komponentama ) je da dodate više RAM (Random Access Memori ) .

10. Čista Internet istorija , pretraživanje , smeće , itd
U svakom brovser koji koristite , kao što je Google Chrome ili Mozilla Firefok , videćete kako čiste privremene datoteke , kao što su kolačići , keš , istorija , istorija preuzimanja , internet pretraživanje , itd U Google Chrome ćete naći pod Obriši podatke pregledanja . Takođe možete probati neke od programa kao što je CCleaner iz piriformnih . Ovaj besplatan program će ukloniti sve privremene fajlove sa vašeg pregledača imate instaliran na računaru , kao i u centru registra , kako bi vaš računar brže .

 

1 Comment on "Male tajne velikih majstora: Ubrzajte vaš kompjuter! (INFO)"

  1. Стеван Вељовић | 18. May 2015. at 16:58 |

    Е људи моји, знао сам да постоји Тарзански енглески, али да има и Тарзански Српски, то нисам знао…

Comments are closed.