MAJMUNI GA ČUVALI 9 DANA: Zalutao u Bolivijskoj šumi, preživeo zahvaljujući zverima (FOTO)

spasavanje

Foto: Facebook/Marcos Uzquiano

Imao je opake ugrize i ubode nakon više od nedelju dana u divljini, a tvrdi da je ostao živ samo zahvaljujući grupi majmuna

Majkul Koroseo Acunja (25) kampovao je u Nacionalnom parku Madidi u Boliviji blizu reke Tuiči, a onda je igrom slučaja odlutao i izgubio se u šumi. Kako je preživeo devet dana uz pomoć majmuna, otkrio je “National Geographic”.

Nestao je bez traga jedne večeri u u februaru oko 20:30h.

Direktor parka Markos Uzkvajana rekao je da nije bio siguran šta se stvarno dogodilo jer je Akunja bio s turističkom grupom u udaljenom delu nacionalnog parka kojem se može pristupiti samo pomoću broda, a od najbližeg je grada udaljen nekoliko kilometara.

 

[adsenseyu4]

Vlasnik turističke kompanije rekao je da se Akunja priključio grupi dan ranije za jednodnevno istraživanje prašume u pratnji vodiča.

Kad su došli u kamp, bio je vidno uzbuđen, ali se navodno ponašao “malo neobično”, dodao je Nava. Te večeri je odbio da se priključi grupi u tradicionalnoj ceremoniji zahvalnice majki prirodi, a kad je Nava otišao u njegovu kabinu da proveri da li je sve u redu, više ga nije bilo.

spas

Foto: Printscreen/Fejsbuk

Tražili su ga satima, ali bez uspeha. Ni policija koja ga je danima tražila, nije mogla da ga pronađe. Tek nakon šest dana pronašli su blatnjavu čarapu na lišću u šumi.

U potragu se uključilo i lokalno stanoništvo koje je uz pomoć tradicionalnih rituala pokušavalo da locira Čileanca, a pomoću njegove blatnjave čarape pokušavali su da stupe u kontakt s njegovom dušom.

Kad čarapa nije upalila, doneli su njegove kocke šećera, cigarete, limenke piva, lišće koke, boce vina, sveće i veliki drveni krst.

 

[adsenseyu1]

Verujući da je zapeo u drugoj dimenziji, pokušali su da kontaktiraju s njim.

Nakon devet dana policajci su ga čuli kako snažno viče i zove u pomoć s obale reke, oko kilometar udaljen od kampa. Imao je opake ugrize i ubode nakon više od nedelju dana u divljini, a tvrdi da je ostao živ samo zahvaljujući grupi majmuna.

Kaže da su mu bacali voće sa stabla kako bi pojeo nešto i da su ga svaki dan vodili do zaklona i vode.

– Počeo sam da trčim u sandalama, ali sam shvatio da će to da me usporava. Bacio sam ih, a onda sam bacio i mobilni telefon i lampu koju sam imao. Nakon silnog trčanja zaustavio sam se pod drvetom i počeo da razmišljam šta sam učinio… Zatim sam hteo da se vratim, ali to je bilo nemoguće – rekao je Akunja i dodao da ne veruje da su ga spasili rituali lokalnog stanovništva i dobri duhovi bolivijske džungle, nego Bog u kojeg veruje.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]