MAJKA POBEGLA IZ PORODILIŠTA U VRANJU I OSTAVILA DETE: Lekari mu dali OVO IME

porodilište

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Na ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bilnice u Vranju lekari i medicinske sestre danima brinu o muškoj bebi, jer je majka ubrzo posle porođaja pobegla iz porodilišta i bebu ostavila.

Načelnik ginekologije Zdravstvenog centra u Vranju dr Goran Radojčić potvrdio je za “Blic” da je beba rođena 7. januara i da ga je majka ostavila i pobegla iz porodilišta.

Uprava ovog odeljenja prijavila je tužan slučaj policiji i Centru za socijalni rad u Vranju, a u međuvremenu je beba postala pravi miljenik lekara i medicinskih sestara na odeljenju. Zaposleni su mališanu od milošte dali ime Bogdan, jer njegovo ime i prezime još nisu upisani u krsni list.

[adsenseyu4]

Nadležne službe su ubrzo pronašle majku koja je napustila dečaka i otkrili ko su njegovi roditelji, ali oni za sada odbijaju da dođu po njega.

Tek rođena beba provešće na odeljenju najviše mesec dana, a ukoliko roditelji budu nastavili da odbijaju da je preuzmu, Centar za socijalni rad odlučiće da li će beba živeti u hraniteljskoj porodici ili uću u proces usvajanja.

Socijalni radnik Milena Jovanović rekla je da “zbog izuzetno osetljivog slučaja” podaci o ostavljenom detetu ne smeju da budu objavljeni u javnosti.

Jovanovićeva je za “Blic” rekla da je nemili slučaj strogo poverljiv i da je o njemu zabranjeno pričati za medije.

Lokalnom elektronskom mediju Milena Jovanović ipak je saopštila da Centar za socijalni rad još pregovara sa roditeljima o tome da li će preuzeti dete.

Zbog zida ćutanja u Centru za socijalni rad “Blic” nema saznanja koliko su roditelji deteta stari, da li su zaposleni i slično.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:V.Pešić,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]