LONČAREVIĆ JE NEKADA U JUGOSLAVIJI ČUVAO ZALIHE PLUTONJUMA: sada u podrumu svoje kuće u Australiji već 20 godina gradi atomsko sklonište (FOTO) (VIDEO)

podrum

Foto: Printksin: Facebook/A Current Affair

Jakov Lončarević koga su australijski mediji predstavili kao Jugoslovena koji se u tu zemlju doselio, sad već davne 1979. godine, dospeo je u žižu tamošnje javnosti kad je otkriveno da on 20 godina unazad gradi atomsko sklonište u podrumu svoje kuće.

Lončarević se 1979. godine preselio u Australiju i nastanio najpre u Melburnu, a potom se preselio u 337 kilometara udaljen Minjip.

On pune dve decenije gradi atomsko sklonište, a do sada je, svoj četiri metara dubok bunker opremio sa 900 kilograma šećera, 200 kilograma pirinča i pasulja, 6.000 litara vode, 40 kilograma praška za veš, 200 pari čarapa, 200 gaća, 100 majica i 120 kilograma meda.

Foto: Printksin: Facebook/A Current Affair

Kako je naveo, za izgradnju skloništa bilo mu je potrebno 2.500 džakova betona, 40 tona recikliranog čelika i 20 tona drveta.

NE ZAMERA IM: Ani Ivanović kolege nisu čestitale rođenje sina?

Nije rekao od koga očekuje da bi mogao prvi da započne nuklearni obračun, ali je istakao da je do danas iz kuće izneo više od 40.000 kanti zemlje. Po svemu sudeći, došao je trenutak kad mora da prestane sa radovima na izgradnji bunkera, jer je izgubio bitku sa komšijama koji su se nakon dve decenije pobunili.

Komšijama je nakon 20 godina dosadilo da im Lončarević pretvara kraj u nešto nalik vojnom kompleksu, pa su od mesnog odbora zatražili zabranu nastavka radova i najavili i oštrije mere ukoliko i uprkos zabrani nastavi sa radovima.

UVERITE SE SAMI – BOLJE OD PLOČICA NA STEPENICAMA: Zaista nije teško napraviti! (VIDEO UPUTSTVO)

U videu pogledajte šta kaže Lončarević o svom projektu:

Lončarević je u nekadašnjoj SFRJ radio kao čuvar postrojenja u kojima su bile uskladištene zalihe plutonijuma, pa verovatno odatle i ide njegova opsesija koja je dovela do toga da izgradi atomsko sklonište.

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)