LEKARI SU JE PROZVALI SVETSKIM ČUDOM: Zatrudnela dva puta za deset dana

vto

Foto: dnevne.rs/pixabay

Kejt Hil je imala tako neobičnu trudnoću, da su lekari njene ćerke nazvali “svetskim čudima”.

Majka iz Brizbejna dugo nije mogla da ostane u drugom stanju zbog sindroma policističnih jajnika, hormonskog stanja koje joj je blokiralo ovulaciju.

Kada se podvrgla hormonskim terapijama zatrudnela je, ne jednom, nego dva puta i to u razmaku od deset dana.

Superfetacija, odnosno začeće koje se dešava nedugo nakon što je žena već začela, toliko je redak medicinski fenomen, da postoji samo deset zabeleženih slučajeva u istoriji medicine.

“Zatrudnela sam, ali je moje telo spontano otpustilo još jednu jajnu ćeliju koja je deset dana kasnije takođe oplođena”, kaže Hil.

VANJA GRBIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Mi smo Srbi pogan narod, mi jedemo svoju decu, obožavamo ih i oplakujemo tek kad ih sahranimo!

“Ono što ovaj slučaj čini još ređim je taj što smo suprug i ja imali samo jedan odnos, ali je njegov spermatozoid preživeo deset dana i oplodio drugu jajnu ćeliju”.

U prvom začeću, stvorena su dva embriona, a u drugom jedan. Nažalost, Hil i njen suprug izgubili su jedan od njih, a dve devojčice, Šarlot i Olivija rođene su dva dana pre nego što je srećnoj mami bio zakazan carski rez. Sada imaju deset meseci i, kako njihova mama kaže, čine je “najsrećnijom na svetu”.

           

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs /Izvor: Super žena)