Kupio je “Roleks” pre 46 godina, kada je saznao njegovu sadašnju vrednost SRUŠIO SE NA ZEMLJU (VIDEO)

roleks

Foto: Printscreen/youtube

NjUJORK – Jedan muškarac doneo je svoj “Roleks” sat u emisiju “Antikviteti”, kako bi otkrio njegovu trenutnu vrednost. Sat je kupio 1974. godine za samo 345,97 dolara, ali kada su mu rekli njegovu trenutnu vrednost, odnosno da sat sada vredi najmanje 400.000 dolara, čovek se srušio na zemlju.

Procenitelj, međutim, nije završio pošto je zbog netaknutog stanja procenjeno da sat vredi 500.000 pa i 700.000 dolara, prenosi CNN.

Reč je o satu “Rolex Oyster”, broj 6263. Vlasnik sata kazao je da je kupio “Roleks” jer je čuo da je dobar za ronjenje, ali pošto je davne 1974. godine za njega dao svoju mesečnu platu uz čak 10 posto popusta, zaključio je da je sat previše lep da bi bio u slanoj vodi.

“NOSIĆE ME NA SAVESTI” Medicinska sestra ubila muža cijanidom! Ono što je rekla posle presude ostavlja u neverici (INFO)

Umesto toga, sat je čuvao u sefu skoro 40 godina. Sat ne samo da je bio u besprekornom stanju, već je vlasnik imao i originalne garancijske papire, originalnu Roleksovu brošuru, dve potvrde i dve originalne kutije u koje je bio spakovan.

“Ovo je fenomenalan pronalazak. To je jedan od najređih modela i mislim da ne postoji nijedan na svetu koji je u boljem stanju”, kazao je procenjivač Piter Plejns.

Producenti emisije su kazali da su prvi put imali tako vredan predmet u emisiji.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)