KNJIŽEVNICA MIRJANA BOBIĆ: Za rialiti šou „PAROVI“ i svinjac je mislena imenica!

spisateljica

Foto: Tanjug

Književnica i umetnica Mirjana Bobić – Mojsilović šokirana je ekipom koja se okupila u reality show-u “Parovi”, te je odlučila da svoje misli podeli sa prijateljima na Facebooku. 

Ona kaže da je ova emisija savršena slika javne scene srbije, te da je i svinjac mislena imenica u odnosu na ovo što se trenutno dešava na ekranima. Pročitajte šta je napisala…

[adsenseyu5]

Kada televizijski „genije“ na jednom mestu u novom rialiti šou programu okupi srpske VIP ličnosti sa koje se zovu Cica Diskrecija, Djoka Pajser, Jagodina Mercedes, Žika Roleks, Nensi Bulja i tome slično, dovučene iz nekih prethodnih opskurnih tv rialitia, ili sa železničkih stanica, i to sa idejom da se među njima odvija neprestano tv parenje, rezultat koji se dobija je nešto za šta je i svinjac mislena imenica.

Dodajmo tome i jedan sasvim srpski detalj – svi oni smešteni su u enterijer stilskih pozlaćenih stolica, ogledala i pseudoantičkih stubova, vezani kanapima i podstrekivani da „zabavljaju narod“ spalim bretelama, obnaženim grudima i međunožjima, lascivnim opaskama, psovkama i za televiziju tako korisnim svađama. Sto hiljada evra najavljene nagrade dobiće najprostiji, najogavniji među njima.

Ovo TV Parenje, međutim, iako je izazvalo zgražavanje ogromnog broja ljudi, ispostavlja se kao savršena slika javne scene ove zemlje. Ništa ne može da bude zabavno ako nije ogavno, besmisleno, primitivno, prosto i ružno.

Da li ste primetili kako su se oko ovog parenja najviše uzbudili srpski tabloidi koji su od Leposave Azije, Miće Pendreka, Rajke BMW i Cucle Pneumatik, napravili ličnosti za primer i ugled?

Gacanje po blatu pred tv kamerama dobija svoj opasni dodatak – čak i kad su obučeni u šljokice, ovi nesrećnici, isto koliko i tv koja to emituje, s ponosom uzvikuju – JA SAM BLATO. Konje ubijaju, zar ne?

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: tracara)

12 Comments on "KNJIŽEVNICA MIRJANA BOBIĆ: Za rialiti šou „PAROVI“ i svinjac je mislena imenica!"

 1. Ovakvi i slicni programi se emituju sirom Evrope i Amerike pa nisu savrsena slika njihovih zemalja , a razlika je samo u terminu emitovanja. Preneseni kod nas jesu. Ovo su merila i vrednosti onog drugog toboze naprednijeg sveta, sveta koji mi jurimo da dostignemo. Pa ne bih bas rekla da su mnogi bas srecni da dele vrednosti bas tog nedostignutog sveta. Moral je pao u svim segmentima drustva, pa vazi ona stara HLEBA I IGARA oprobani recept. Zabavi nareod da se ne seti da je gladan, nema veze kakvom pa i ovakvom zabavom. Od mene toliko. Srdacan pozdrav

 2. To je šljam i otpad ljudske duše ,

 3. Kao i uvek, odlican tekst Mire Bobic.Na zalost mi smo u manjini, iako se navodno svi zgrazavaju.

 4. baciti NAPALM BOMBU..

 5. kod Tite ovo ne bi proslo!!!

  • Лично мислим да ће Ненси Буља и Цуцла Пнеуматик, спознати гнев Радуке Алнасера (Нови неочекивани обрт, и мистериозни улазак, Радуке следи идуће недеље)! Те ће се тако цела мећава “сјајних” ликова, ове сезоне нашег нам “омиљеног програма”, наћи пред животним препрекама и Фројдовским сплеткама… Сјајно, ова ће сезона бити право рајство за гледати!

 6. Хтели смо запад, људске и приватне слободе укидање цензуре,светињу уметничке слободе без ограничења. Хтели смо укратко Ја могу да кажем све без казне а остли да пазе шта мени смета. Е то не пије воду.Демократија је и ријалити шоу ма колико огаван био. Хлеба и игара само код нас нема хлеба за оне који гледају игре. Коме се нешто не свиђа нека промени програм.Не гледати их и не коментарисати је већа казна него све ово узалудно писање које им прави још већу рекламу и зараду.Мадам Мојсиловић сетите се Хаслера и рекламе коју су му направили његови љути противници управо причајући о њему. Шта вама би да им правите рекламу?

 7. ELLIOTT NESS CHIKAGO | 1. маја 2015. at 18:21 |

  OVAJ PUT NISAMOBAVESTEN NISAM GLEDAO NIJEDNU TAKO DA SU MOJA SAZNANJA TOLIKO KOLIKO PROCITAM U NOVINAMA.IMAMO MI TAKVIH U VLADI KOJI SU KO ZNA KOJIM KANALIMA USLI SKUPSTINU. SUTRA KAD IM PEDNE REJTING POJAVICE SE U PAROVIMA IMA TAMO PORNO DIVA GEYOVA I SVEGA SCIME UVESELJAVA JEDAN BORDEL SODOME I GOMORE.

 8. Nije mi jasno ćemu tolika frka, postoji daljinac i postoji izbor. ja lično nisam gledala ni insert neke emisije parova, iz novinskih članaka tu i tamu pročitam zgažavanja kulturnog dela sveta nad nekulturom polusveta. Baš me interesuje gde živi taj kulturan sve? Prošetajte ulicom, pročitajne novine i videćete da rialiti živi na našim ulicama, splavovima, školama, ustanovama, šalterima banaka, u javnom prevozu, firmama u skupštini……..

 9. Evo pridružujem se negativnoj kritici pomenute teme mada mislim da je svaka kritika njihov uspjeh i publicitet,te da je ignorisanje iste najbolje rješenje

Comments are closed.