JEZIVA DRAMA KOD POŽEGE: Pogrebnici pomešali tela dve pokojnice, shvatili sve u poslednjem trenutku, ALI TU NIJE KRAJ… (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Pokojna Radmila Jovanović (57) iz Male Ježevice kod Požege juče umalo, pod tuđim imenom nije sahranjena u grob druge žene, na drugom groblju, u drugom selu!

A sve greškom požeških pogrebnika koji su zamenili sanduke sa telima dve žene, a da stvar bude još bizarnija nesrećnu Radmilu obukli su u odeću namenjenu trećem pokojniku – muškarcu.

Da su tela zamenjena primetio je Radmilin sin Slaviša kome su pogrebnici predali kovčeg u kom je, pod imenom njegove majke, počivala starija žena.

Posle prave trke sa vremenom Slaviša je uspeo da pokopa majku u njen grob, a da je prethodno ne otkopava iz tuđeg.   – Malo je nedostajalo da završim na psihijatriji. Ne samo ja, nego i moja sestra, otac, ujak – ispričao je danas za “Blic” Slaviša Jovanović (37).

Naime kako objašnjava, njegova majka preminula je 12. februara u požeškoj bolnici. Malo pre nego što je ispustila dušu Slaviša ju je obišao u bolničkoj postelji.

– Kad su mi javili da je preminula, sestra i ja smo otišli da je vidimo. Zatekli smo je prekrivenu čaršavom i u bolnici su nam rekli da ne možemo da je otrkijemo i vidimo – priča on.

Jovanovići su organizovali sve i zakazali sahranu za četvrtak 14. februara u 13 sati u Maloj Ježevici. Međutim, juče ujutro Slaviša i njegova sestra su se zaputili u bolničku kapelu da onesu odelo u koje su pogrebnici trebalo da obuku Radmilu za večni počinak.

OCA SU MU NEMCI STRELJALI ’41, SA 10 GODINA NA NJEGOVOJ HARMONICI POČEO DA SVIRA SAMO ZA HLEB: Komunisti ga zbog OVE četničke pesme proterali iz JUGOSLAVIJE, oduzeli PASOŠ, a onda… (VIDEO)

– Kada smo došli u kapelu rekli su mi: “U ovom sanduku je tvoja majka, u ovom drugom je stariji čovek”. Skinuo sam pokrov sa tela za koje su mi rekli da je moja majka i umalo se nisam srušio, jer to nije bila Radmila nego neka starija žena. Isto je rekla i moja sestra.

Pogrebnici su nam na to odgovorili da to jeste naša Radmila ali da se njeno lice tokom prethodna dva dana promenilo, pa da ju je zato teško prepoznati. Nisu nas ubedili u tu priču naravno! Novi šok nastao je kada sam uoči da je moja majka obučena u muško odelo. Ispostavilo se da su joj obukli odeću onog pokojnog starca koji se nalazio u mrtvačnici, u drugom kovčegu – kaže Slaviša.

Nastala je, kako objašnjava, prepirka sa pogrebnicima koji su uporno insistirali da u kovčegu leži njegova majka, a ne neka druga žena. Morao je da pozove policiju i da izjavu.U kapeli se zatim, na poziv policajaca, pojavila doktorka koja je potpisala smrt Radmile Jovanović.

– Doktorka je rekla: “To nije ta žena, to je ona baka koju je preminula juče”. Izašao sam napolje i počeo da kukam iz sveg glasa, umalo nisam dobio slom živaca – prenosi Slaviša.

Tada je i pogrebnicma bilo jasno da su zamenili tela. Ispostavilo se da je Radmila već bila prevezžena u kapelu Bakionicu gde je za isti dan bila planirana sahrana bake koja je ležala u kovčegu koji je trebalo da preuzmu Jankovići. Ubrzo je o zameni obaveštena i porodica starice koja je ležala u kovčegu ispod krsta sa Radmilinim imenom.

– Oni nisu otvarali kovčeg koji je njima predat, a ostali su zapanjeni kada su u kapeli prepoznali svoju majku. Tada je telo moje Radmile iz Bakionice vraćeno u bolničku kapelu i tu je svako preuzeo svog pokojnika – ni danas ne može da se oporavi od stresa Slaviša Jovanović.

Kapela u kojoj su zamenjena tela dve žene, rečeno nam je nezvanično u Zdravstvenom centru Užice, pripada bolnici u Požegi, ali je već duže vreme izdata u zakup jednom privatnom pogrebniku čiji radnici snose odgovornost za jučerašnju neprijatnost.

(Dnevne.rs /Izvor:  V.L.Blic)