‘JA SE ZOVEM IVANA A TATA ME ZOVE ZLATO’: Evo kako danas izgleda devojčica iz Čoline pesme (FOTO)

Kuduz

Foto: printscreen

Prošlo je 27 godina od kako je riđokosa devojčica Ivana Legin otpevala čuvenu pesmu “Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato”, rame uz rame sa jednom od najvećih zvezda bivše Jugoslavije Zdravkom Čolićem. Ovome je prethodila i uloga u kultnom filmu “Kuduz”.

Ivani je “Kuduz” otvorio mnoga vrata. Nakon uspešne uloge dobila je poziv od Gorana Bregovića sa ponudom da učestvuje u pesmi “Čaje Šukarije” sa Čolom. Roditelji su je pitali da li bi ona to želela, a za nju je sve to bila igra.

– Sećam se snimanja u studiju sa Zdravkom gde sam ga zezala da je curica zato što ima tako dugu kosu. Čini mi se da je promenio imidž za tu ploču jer je na albumu lepo zalizan sa kraćom kosom. Možda je moja primedba uticala – otkrila je Ivana Legin u intervjuu za portal “Lola”.

Ivana se pre nekoliko godina srela sa Zdravkom Čolićem u Melburnu i tada su evocirali uspomene na lepo druženje. Ivana živi i radi u Australiji. Ima 33 godine i bavi se režijom, produkcijom i marketingom.

Njenu karijeru prekinuo je rat, a nakon toga je javni život više nikada nije privlačio. Istina, ona u Australiji jeste ostvarila nekoliko uloga, ali su, kako je otkrila, bile amaterskog tipa.

Nakon izbijanja rata, Ivana je iskusila izbeglički život koji je i danas ostavio ožiljke na njenoj duši.

pesma

Foto: printskrin

– Izbeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svetom pokušavajuci da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno.

Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju.

Mali ožiljci će uvek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo.

Međutim, na to lgedam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podseti da sam u 33 godine preživela nešto što mnogi nisu sa 90 – rekla je Ivana.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:lolamagazin.com)