IZVOR OPASNOSTI: Nikako ne smete da pijete vodu iz flaše koja je stajala u kolima (INFO)

voda

Foto: telegraf.rs

Automobil koji je dugo stajao ili bio parkiran na suncu može da bude krajnje neočekivan izvor opasnosti.

Tokom velikih vrućina mnogi u kolima drže flašicu vode – za svaki slučaj, međutim, ta flašica vode može da bude veoma opasna po zdravlje.

[adsenseyu5]

Kada je napolju toplo, u kolima je još toplije, a te temperature mogu da dostignu i preko 60 stepeni.

Ako je flašica vode izložena ovolikoj vrućini, bisfenol u plastici, koji je opasan po naše zdravlje, zbog toplote može da dostigne opasne nivoe koji su veoma opasni po ljude.

ZAŠTIĆEN U KAVEZU PROVOCIRAO BIKA: Sledećeg momenta svi su VRIŠTALI od straha (VIDEO)

Plastične flašice prave se od materijala koji se koristi za brojna druga pakovanja hrane jer je lagan i otporan. Međutim, kada se taj materijal ugreje, on oslobađa hemikaliju pod nazivom bisfenol koja utiče na nivo hormona u organizmu i ugrožava zdravlje ljudi.

JEZIVA ISPOVEST MAJKE UBIJENOG DEČAKA IZ NIŠA: “Trgovci drogom terali ga da radi za njih, molio me da ih ne prijavim iz straha da nas ne pobiju” (FOTO)

Iako većina proizvođača plastičnih flašica sadrži bezbedan nivo bisfenola, on je veoma reaktivan u dodiru sa toplotom i može da dospe u vodu koja se u njima nalazi.

DETALJI ZLOČINA KOJI SE NE PAMTI U SRBIJI: Opalio joj dva šamara, a onda je uzeo GVOZDENU ŠIPKU!

Dakle, ako naiđete na flašicu vode u kolima, ili je jednostavno u njima provela previše vremena, iskoristite je za zalivanje zelenila – nikako za utoljavanje žeđi.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]