IMAM MAMU, TATU, SESTRU I BRATA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Da li je MAJA najveći FAN srpskog TENISERA? (VIDEO) (FOTO)

maja

Foto: Facebook/Maja Čančar

Dvadesetdvogodišnja Maja iz Foče obožava Novaka Đokovića, prati sve njegove mečevi i plače uz njih, voli da crta i peva, a kako bi mu pokazala koliko ga voli, posvetila mu je pesmu i poslala kratku poruku

Maja Čančar je dvadesetdvogodišnja studentkinja ekonomije iz Foče koja svakodnevno provodi nekoliko sati dnevno za kompjuterom pišući o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću. Pored toga što prati sve njegove mečeve, ona plače posle svake njegove pobede i slavi je kao da je ona pobedila.

Maja je ceo život maštala da upozna Novaka Đokovića. Oduvek je volela tenis, a kada se Nole pojavio na sportskoj sceni, ona je prepoznala u njemu ono što mnogi nisu i verovala je da će on uspeti jednog dana.

Zavolela sam Novaka još od njegovih početaka, a kada je izbio na treće mesto ATP liste, onda je ta ljubav počela da rasteBilo mi je drago da neko takav predstavlja našu zemlju – sa oduševljenjem priča Maja prisećajući se svakog sata provedenog kraj televizora, ali i svake prolivene suze.

[adsenseyu1]

Kada je Novak postao “broj 1″, Maja je pisala o njemu i sva svoja osećanja stavljala je na parče papira. Najviše je želela da onima koji su osporavali da je Novak Đoković dobar sportista i dobar čovek, zapuši usta.

Foto: Facebook/Maja Čančar

Pošto smo mi, Noletovi navijači, uvezani putem društvenih mreža, komunicirali smo tako i razmenjivali svoja mišljenja o tome kako je Nole odigrao meč. Tada sam napisala priču o najboljem sportisti na svetu i objavila je u grupi – priča Maja i dodaje da je prva priča “Vera” u kojoj je opisala mentalitet Srba kao nacije i sliku koju su stranci imali o Srbima pre Novaka, a zatim dolaskom Novaka na vrh, izazvala lavinu pozitivnih komentara.

Kako bi mu pokazala koliko ga voli, Maja je, zajedno sa obožavaocima iz Banjaluke, snimila video kojim je Noletu čestitala rođendan.

Foto: Facebook/Maja Čančar

Do Novaka je došao video i on se na isti način obratio nama i zahvalio se na lepim željama. Posle nekoliko dana stiglo mi je obaveštenje da me Nole prati na Tviteru. Nisam verovala, a kada sam ponovo pogledala i proverila njegov profil, skakala sam od sreće. Pomislila sam “Mene Novak Đoković prati na Tviteru? Nema šanse”, ali izgleda da je sve bilo moguće – ispričala je Maja.

Poslednja Majina priča “Šta inspiriše inspirativne” o Novaku Đokoviću, u kojoj je želela da mu kaže da je on uzor mnogima, a njoj inspiracija, proizvela je ponudu za posao

[adsenseyu1].

Poslala sam tu priču portalu “tenisuživo.com” da bi je objavio, a da bi je Nole video. Želela sam da zna ko mu je to uputio i da oseti podršku. Međutim, oni su bili oduševljeni i ponudili mi posao. Rekla sam da me materijalna korist ne interesuje, samo je Nole bitan. I evo već godinu dana radim– kaže Maja koja je, zahvaljujući Novaku, spojila posao i zadovoljstvo.

Foto: AP/Tanjug

Majina najveća želja je, do pre nekoliko dana, bila da ga upozna. Posle toliko vremena, iščekivanja, želja joj se ispunila i Novak Đoković je stajao pored nje i nasmejan je pozdravio.

Drug Nenad Ćirić, kome sam beskrajno zahvalna, javio mi je da Nole dolazi na Dorćol, a ja sam bila kući. Spakovala sam kofere, uputila se za Beograd, prevalila skoro 400km, ali Nole nije došao. Sutradan, spremala sam ispit sa drugaricom, kad mi je drug opet javio da Nole sigurno dolazi. Sa 27 posto baterije u telefonu otišla sam u njegov restoran i čekala. Pored mene je prošao Viktor Troicki, ja ga pogledala i pomislila: “Viktore, pomeri se, ne vidim od tebe Novaka” – duhovito je ispričala Maja svoj susret sa njenim idolom pre nekoliko dana.

Foto: Facebook/Maja Čančar

Maja voli da peva i crta. Talenat za muziku nasledila je od pokojnog strica, a crtanjem smiruje živce i odmara se.

Volim muziku i ona je moja druga ljubav. Volela bih da napravim nešto od toga. Nastupala sam na raznim manifestacijama, a sada sam u bendu sa drugarima. Mi smo “Čisto onako” bend. Što se tiče crtanja, najviše se bavim modnim dizajnom. Ideja mi nikad ne nestaje, nisam rob modi, ali volim da pratim dešavanja u tom svetu – rekla nam je Maja koja je svom junaku posvetila pesmu.

Maja je uživo videla Novaka na Dejvis kupu, a sada se upoznala sa njim. Trenutno je njena najveća želja – intervju sa njim.

To bi bilo najveće zadovoljstvo u mom životu. Da ga pitam sve što me zanima, a da bude opušten i onakav kakav i jeste – priča ona.

Foto: Facebook/Maja Čančar

Fotografiju sa Noletom postavila je na Fejsbuk, a komentara je bilo pregršt.

– Svi su mi čestitali, znali su koliko volim Noleta i koliko čeznem da ga upoznam. Oni koji me nisu znali lično, znali su da sam ja “ona devojka koja je odlepila za Noletom”. Ja volim Novaka kao brata. I mogu da kažem: “Nole, imam oca, majku i sestru, a ti si mi brat“ – objasnila je ova nasmejana devojka.

Ako i vi, dragi čitaoci, imate svog uzora kog obožavate, pišite nam u komentarima.

(S. Tomić /Telegraf)