HRVATSKA JE OGREZLA U MRŽNJI: Mira Furlan IZNENADILA svojom izjavom

glumica

Foto: Printscreen/youtube

– Sve me to vrlo rastužuje, ali me i uvek ponovno podseća na razloge zbog kojih sam otišla – rekla je proslavljena glumica u osvrtu na situaciju u svetu

Hrvatska glumica Mira Furlan trenutno igra lik Šarlote u predstavi “Jesenja sonata”, koju je 12. januara premijerno izvela Hrvatska drama riječkog HNK-a. Glumica je tim povodom zastupljena u medijima, a u jednom intervjuu se osvrnula na trenutnu situaciju u svetu i u Hrvatskoj.

[adsenseyu4]

Situacija u Hrvatskoj se, prema mišljenju Mire Furlan, ne menja.

– Diskurs se u ovih 25 godina nije promenio, pa sam tako i o sebi samoj nedavno čitala odvratne, napadačke tekstove. Budući da me ovde zapravo nema, jer sam uspešno eliminisana iz javnog i kulturnog života još pre 25 godina, pitam se šta bi, dakle, zadovoljilo pljuvače: fizička smrt? Jer je simbolična smrt još davno obavljena – prepričava legendarna glumica, koja je osamdesetih važila za seks-simbol u čitavoj Jugoslaviji.

– Strašno je da se danas čitav svet, ne samo Hrvatska, davi u mržnji prema svemu što je iole drugačije. Kao roditelj, zgrožena sam svim tim. Je l’ to, dakle, svet, u koji mladi ljudi moraju da stupe i u njemu se bore? I da li su to vrednosti koje im taj svet nudi? – iskreno je zaključila Mira Furlan za hrvatski “Novi list”.

(Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]