Horoskop za vreme vladavine Strelca od 22.11.2017 do 21.12.2017.

astro

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Saznajte šta vam predviđaju zvezde u periodu vladavine horoskopskog znaka Strelca, šta vas čeka na poslu, u ljubavi i kako će vas služiti zdravlje.

Ovan (21.3 – 20.4)

*Posao: Mars, vladar znaka, do 9.12. je u Vagi znaku svog pada, što je simbol slabosti kroz koje prolazite kako u sopstvenim poduhvatima, tako i u ortačkim. Planete u osmom polju ukazuju da se sada ne zadužujete, da ne uzimate kredite i pozajmice ako to nije neophodno, posebno ne tokom navedenog datuma. Obratite pažnju da neki spoljni uticaji, razne priče i ogovaranja, ne prouzrokuju probleme sa nadređenima, posebno ukoliko je nadređenih više. Planete ukazuju ukazuju na sukobe bez racionalnog razloga. Tokom čitavog perioda istaknuta je slaba pozicija Merkura, koji svojom retrogradnošću utiče na sve dogovore, što će naročito da utiče na putovanja i saradnike vezane za inostranstvo. Tokom čitavog perioda Saturn stoji na granici desetog polja da bi je prešao 20.12. i time obeležio početak novog ciklusa u vrlo komlikovanim uslovima. Može da se dogodi da karijera ide turbulentno.

[adsenseyu5]

*Ljubav: Venera, vladar sedmog polja, tokom početka perioda odvaja se od Jupitera i ulaskom u Strelca 1.12. dolazi u sekstilni znak Marsu. To znači da su okolnosti u kojima se događaji odvijaju povoljnije i rezultati postojaniji. Presudno je to što će se u Strelcu događati retrogradnost Merkura, te će se konfuzija bez obzira na aspekte prenositi na sve oblasti života. Maksimum u odnosima Merkur i Venera imaju 15.12. kada se spajaju u konjunkciju, posle čega se Venera odvaja od Merkura, što ukazuje na trezvenije i realnije razmišljanje. Od tog datuma informacije koje utiču na vaše odnose su realnije, pa na osnovu njih možete da donesete solidne odluke koje se neće mnogo menjati ni kada se Merkur okrene. Venera je u senci Sunca, odnosno nije vidljiva u onoj meri kojoj je potrebno, kako bi sve išlo kako treba. Tokom čitavog perioda neophodno je obraćate pažnju na sitnice. Može da se dogodi da neki postupci naizgled deluju banalno, ali će se na njima zasnivati svi značajniji odnosi.

*Zdravlje: Iscrpljeni ste tokom ovog perioda, potreban vam je oporavak. Ukoliko ste emotivno neraspoloženi, takvo će vam biti i zdravlje. Ovaj mesec donosi česte promene raspoloženja, što će se odraziti na problem sa stomakom, ali i na povišen krvni pritisak. Mogući su problemi sa nesanicom.

Bik (21.4 – 21.5)

*Posao: Dve bitne promene dešavaju se u nastupajućem periodu. Prva je da vaš vladar Venera menja znak, i iz sedmog polja i znaka Škorpije prelazi u osmo u znak Strelca. Koliko god gubili na snazi zbog ove promene, koliko god da se dešavanja na poslovnom planu događaju mimo vaših želja, postoje i povoljni aspekti koji donose saznanje da ćete uvek biti svesni šta se sprema. Međutim prelaskom u Strelca, Venera će tokom većeg dela perioda biti sa vašim vladarem Karijere, Saturnom, ali i sa retrogradnim Merkurom, što ukazuje na to da ste prepušteni promenama, bez mnogo uticaja. Za one sa povoljnim pozicijama signifikatora karijere u natalnoj karti, period nije zabrinjavajući, ali oni sa lošim ili turbulentnijim aspektima, proći će kroz problem koji neće biti kratkotrajan. Posebnu pometnju izazavaće ulazak Marsa u sedmo polje i znak Škorpije, 9.12. te će se odraziti na dogovore, pregovore i odnos sa kolegama i klijentima kroz povišen nivo tenzija ali i ozbiljne konflikte u nekim slučajevima.

*Ljubav: Do 1.12. vaš vladar Venera okupira sedmo polje i sa Jupiterom stvara iluziju da je sve u najboljem redu. Obe planete nisu postavljene tako da stvari funkcionišu idealno, ali dok jedan slabi ulaskom pod dominaciju Sunca, drugi jača odvajanjem od njega. Iako Venera slabi, prelazi iz Škorpije u Strelca. Mana njenog prolaska je spajanje sa Merkurom tokom retrogradnosti, što mora da ostavi trag na vaše emotivne izbore i da dovede do problema u komunikaciji. Neki dogovori i zajednički planovi neće biti realizovani. Sa druge strane, ulazak Marsa u svoj domicilni znak ali i u vaše sedmo polje, donosi nemir u već problematičnu situaciju. Period posle 9.12. nije povoljan za prepravljanje dogovora, niti za promene plana, jer osim napetosti koju Mars unosi, retrogradnost Merkura je u najjačoj fazi, što situacije čini nepredvidivim i kada je naizgled sve u najboljem redu. Dani oko 15.12. su vrlo bitni, jer je tada konjunkcija Venere i Merkura, što apsektuje da će u čitavom periodu oko vas biti neko iz prošlosti.

*Zdravlje: Pojačana nervoza i povećana sklonost povredama. Problem sa urinarnim traktom može da bude posledica bakterijske infekcije. Moguće su i manje smetnje sa vidom, pa ipak idite na kontrolu. Promenite način ishrane i unosite dovoljno tecnosti.

MESEČNI HOROSKOP ZA DECEMBAR: Poslednji udarac 2017, Blizance očekuje velika kriza (ASTRO)

Blizanci (21.4 – 21.6)

*Posao: Taman se završi jedan problematičan period kada Jupiter, vladar vašeg desetog polja izađe iz dominacije Sunca, i učini da su neke želje nadohvat ruke. Merkur, međutim, uspori pred retrogradnost, spoji se sa Saturnom i dovede do otezanja i prolongiranja svega. Već dugo Saturn je u sedmom polju, što ukazuje na restriktivnost i smanjene mogućnosti. Na samom kraju boravka u vašem sedmom polju koje napušta 20.12., ulazi u konjunkciju sa vašim vladarem Merkurom. Na neki način ovo je finalni test izdržljivosti i poslovne zrelosti. Raznoliko će se rigidnost ovog aspekta odraziti na pojedinačne natale, ali će zadržati zajedničku osobinu smanjenih mogućnosti. Poebno je nezgodno to što se vaš vladar, Merkur, nalaziti u averziji sa vladarem desetog polja Jupiterom. Sa druge strane, posle 9.12. Jupiteru se pridružuje Mars, što uvek govori o nekim neregularnim i nelegitimnim potezima, pa su moguće spletke i tračevi na radnom mestu. Ukoliko imate privatni posao, u problemu možete da budete zbog propusta podređenih, a taj problem može da dovede do finasijskog gubitka ili neke vrste novčane kazne.

*Ljubav: Retrogradnost vladara u sedmom polju, znak je krupnijih događanja vezanih za emocije i partnerstva. Prvo spajanje sa Saturnom donosi aspekt da će mnogi propadnici znaka, u zavisnosti od ličnih natala, biti u situaciji da, čak i ako nisu planirali, donesu odluku koja dovodi vezu ili odnos na ivicu opstanka. Položaj planeta ukazuje da može da se dogodi da vam se u životu pojavi nova osoba. Tokom perioda retogradnosti Merkura, male su šanse da odnos postane ozbiljniji, pa ćete biti suočeni sa izazovom. Vladar sedmog polja Jupiter, kao da se ništa ne pita, jer je u averziji sa Strelcem. Da stvari budu još komplikovanije, dolazi konjunkcija Merkura i Venere 15.12. Vaše polje partnerstva označiće i Mlad Mesec 18.12. što definitivno najavljuje nove veze. Svi pripadnici znaka koji imaju iole nestablno sedmo polje u svojoj natalnoj karti suočiće se sa promenama.

*Zdravlje: Nemate vremena da se naspavate ili vas muči nesanica. Moguć je i povremen problem sa glavoboljom i krvnim pritiskom. Stomačne tegobe su prolaznog karaktera.

[adsenseyu1]

Rak (22.6 – 22.7)

*Posao: Položaj planeta ukazuje na probleme i u poslovnim i u privatnim odnosima. Biće tenzije na oba polja. Takva situacija traje do 9.12. kada Mars menja znak. Ovo je na neki način dobar položaj, jer probemi koji su postojali vrlo brzo prestaju da budu razlog slabih poslovnih odnosa i nemogućnosti napretka. Takođe, nestaje i napetost vezana za kuću i porodicu. Imate odrešene ruke da postignete dugo željene ciljeve. No, kako je Jupiter u Škorpiji, treba da vodite računa o odnosu koji Mars ima sa njim. Ove dve planete ukazuju na turbulentna dešavanja. Superiorne planete predstavljaju većim delom okolnosti u kojima se nešto odvija, pa budite pažljivi. Ako je poslovno rešenje promena i odlazak sa trenutog posla vodite računa gde ćete da odete. Pritom, uzmite u obzir da Saturn, koji je nosilac vrlo restriktivnih značenja, pred sam kraj perioda 20.12. ulazi u sedmo polje, što sa aspekta promene posla može da donese problem u zadnji čas. Najbolje je da poradite na alternativnim rešenjima i da ne žurite sa odlukom dok više puta ne promislite.

*Ljubav: Na neki način ćete shvatiti da je odnos u kome ste drugačiji nego što zamišljate. Na različite načine će se ova spoznaja odraziti na pojedinačne natale, u skladu da time ima li ili nema planeta u sedmom polju, te kako je vladar postavljen. Saturn, vladar vašeg sedmog polja bukvalno je „na pragu“ i spaja se sa Merkurom, što može da donese dvoumljenje. Kada je Merkur retorgradan to se pojačava. Sve je moguće, planete su napeto postavljene, pa može da se dogodi da mnoge stare i potisnute stvari izbiju na površinu. Sve morate dobro da procenite pre nego što 20.12. Saturn konačno uđe u vaše sedmo polje i označi proces razdvajanja bitnog od nebitnog. Dosta toga zavisi i od ličnih natala.

*Zdravlje: U prvoj polovini perioda skloni ste povredama usled zamišljenosti i nepažnje. Moguće su učestale glavobolje, mučnina ili nesanica, kao i loša krvna slika.

devojka

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Lav (23.7 – 23.8)

*Posao: Period koji nastupa deli se na dva dela. Prvi period je do 1.12. i to je vreme u kojem neće sve biti po volji Lavovima. Do navedenog perioda, u skladu sa simbolikom planeta, nije dobro da započinjete neke veće projekte, kao ni da menjate posao ukoliko baš niste prinuđeni. Šta će se događati, najviše zavisi od postavke ličnih natala, pa su problemi izraženiji ukoliko je Venera natalno postavljena slabo. Potom nastupa drugi perod od 1.12. koji nije mnogo povoljniji. Situacija nije sjajna, i dalje je Venera pod dominacijom Sunca, ali će nekim Lavovima biti lakše i izvesnije da započnu neke nove poduhvate. Treba da imate u vidu da je tokom ovog perioda Merkur retrogradan, pa može da se dogodi da svi dogovori izgube fokus ili se preusmere u nekom drugačijem pravcu. Možda su ta druga rešenja povoljnija, ali to zavisi isključivo od ličnog horoskopa. Ključni period je oko 15.12. kada Merkur i Venera ulaze u konjunkciju, posle koje se Venera odvaja od Merkura i donosi period kada je vreme za neku stabilniju odluku.

*Ljubav: Saturn, vladar Vašeg sedmog polja, je pred promenom. To će se dogoditi 20.12., ali i i do tada dosta bitnog može da se dogodi. Venera utiče na polje karijere, a kod nekih predstavnika znaka uticaće i na privatni život. Prvi deo perioda, kada boravi u znaku Škorpije, može da donese nesklad unutar porodice, jer Škorpija pokriva četvrto polje, koje u emotivnim odnosima predstavlja porodičnu harmoniju. Kako je Venera pod senkom Sunca, može da se dogodi da neki predstavnici znaka ili njihovi partneri imaju ljubavnu aferu, koja može da utiče loše na postojeći odnos. To je, međutim, kratkotrajan aspekt i posle 1.12., prelaskom Venere u Strelca okolnosti se menjaju. Stalni odnosi će da se učvrste. Od rečenog datuma Venera je u istom znaku sa Saturnom, vladarem sedmog polja, što donosi suočavanje ideja koje će dovesti do definisanja emocija. Interesantno je što Venera i Saturn nemaju neposredni kontakt, već Merkur koji se odvaja od Saturna dolazi do Venere kao posrednik. Ovo je znak da najveći broj predstavnika znaka samo delimično može da postigne cilj ili urede odnos na način na koji bi želeli.

*Zdravlje: Moguća je osetljivost grla i sinusa zbog infekcija, kao i manji problemi sa kičmom. Vodite računa da ne istegnete ligament na zglobu ruke/noge.

ISPOVEST GASTARBAJTERA: Ne daj Bože da radiš za Hrvata u Nemačkoj!

Devica (23.8 – 22.9)

*Posao: Period počinje spajanjem Merkura sa Saturnom u znaku Strelca, koje traje do 7.12. kada Merkur retrogradnim hodom kreće ka Veneri. Najteži period prolaze oni koji se bave privatnim ili porodičnim poslom, kao i oni koji se trenutno nalaze u procesu promene prebivališta, odnosno kupoprodaje nekretnina. Merkur, nestabilan na svom putu od restriktivnog Saturna ka Veneri, znak je da se zaplićete sve više u situaciju koju do kraja ne razumete. Sve do 15.12. kada se Merkur nađe u konjunkciji sa Venerom i kada krene njihovo odvajanje, nije dobro da donosite definitivne odluke. Informacije kojima raspolažete u najvećoj meri su pogrešne, ili ste ih vi loše interpretirali. Ovakavo kretanje Merkura je vrlo bitno jer utiče na sve odnose vezane za karijeru. Tek kada se Merkur udalji od Venere i kada Satrun ode iz istog znaka, od 20.12., možete da uočite sve ono što vam otežava situaciju, pravilno definišete i donesete ispravne odluke.

*Ljubav: Jupiter, vladar polja partnerstva, u istom je znaku sa Venerom sve do 1.12. To je manje povoljan period zbog slabosti koje imaju i Venera i Jupiter. Kako Venera utiče na stanje emocija, a pod dominacijom je Sunca, to znači da se nećete najbolje razumeti sa partnerom. Osećaćete se kao da se vi ne pitate ništa, da druga strana odlučuje o svemu. Bez obzira na ovakav polazni stav, od slučaja do slučaja, presudiće postavke iz natalne karte. U periodu od 1.12. do 9.12., kada Mars dolazi u isti znak sa vašim vladarem sedmog polja, doći će sve na svoje mesto. Uredićete odnos kako želite i shvatićete šta osećate. Potrudite se da odnos bude minimalno ugrožen i da ne prenaglite sa odlukama. Za one koji su u braku, vrlo je bitan period konjunkcije Merkura i Venere oko 15.12. Jednako bitan period je i za one koji su rešili da uđu u formalnu bračnu zajednicu.

*Zdravlje:Problemi sa cirkulacijom, zglobovima i povremenim aritmijama. Moguće su povrede ramena, a trebalo bi da obratite pažnju i na stomačne tegobe.

ZIMSKI LJUBAVNI HOROSKOP: Karmičke veze i pozitivne promene obeležiće period od decembra do februara (ASTRO)

Vaga (23.9 – 23.10)

*Posao: Mars u Vašem prvom polju daje dinamiku svim dešavanjima sve do 9.12. Kako je Marsova priroda vrlo energična tako i vi možete da na brz i lak način rešavate situacije. To može da bude loše, pa budite pažljivi. Venera, vladar prvog polja, donosi povoljniju situaciju već 1.12. ulaskom u Strelca. Budite, ipak, oprezni. Period je takav da lako možete da pogrešite, kako zbog retrogradnosti Merkura, tako i zbog odnosa Merkura sa Venerom. Još jedan bitan datum je 18.12 odnosno mlad Mesec, takođe u konjunkciji sa Venerom, što definitivno vodi ka promenama posla.

*Ljubav: Mars i Venera se nalaze u averziji tokom početka perioda, sve do 1.12. kada Venera prelazi u sekstilni znak Strelca i time ukazuje na malo manje problema. To, međutim, neće da traje dugo, jer već 9.12. Mars menja znak i ponovo dolazi do averzije između dve navedene planete. Suočićete se sa razmimoilaženjem u emotivnim i parterskim odnosima, pa će nesklad da dominira. Stepen problema zavisi od ličnog natala, ali je generalno ova situacija sada prisutna kod svih pripadnika znaka. Od 9.12. stvari dobijaju na brzini, ali to ne znači da će se sve završiti na način koji priželjkujete. Tokom čitavog perioda Merkur je retrogradan, pa su samim tim rezultati napora nesigurni. Mnogi brakovi biće na ozbiljnom testu. Savet je da smirite strasti da pronađete kompromis. Ne odlučujte naglo i bez promišljanja.

*Zdravlje: Ne čekajte da se razbolite. Sunce vam daje dozu vitalnosti i čuva vas, popravlja vam kondiciju, ali ako budete nemarni prema sebi, može da dođe do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi.

[adsenseyu4]

Škorpija (23.10 – 22.11)

*Posao: Stanje Marsa, vladara prvog polja, do 9.12. odražava se na to da ćete sve realizovati na teži način. U zavisnosti od natalnih pozicija možete da se prilagodite tom usporenom ritmu, ali kako god okrenete pozicija vladara u dvanestom polju je komplikovana i zahteva dosta opreza. Sa druge strane, do 1.12., može da donese povoljnosti na polju dinansija. Retrogradni Merkur, kao i konjunkcija sa Saturnom, koja ukazuje na potrebu da se neke stvari izvuku iz prošlosti, te potom sa Venerom, koja ukazuje na konkretne izvore finasija i konkretizaciju dogovora vezanih za prihode, mnogim predstavnicima znaka može da stvori konfuziju. U međuvremenu, od 9.12 treba da obratite pažnju na legalnost i legitimnst onoga čime se bavite, jer spoj Marsa i Jupitera često donese kršenje procedura i greške u proceni. Ključna dešavanja po pitanju finasija dogodiće se 18.12., kao i kratko posle navedenog datuma.

*Ljubav: Pozicija Venere u vašem prvom polju smeta objektivnosti i podstiče pogrešne projekcije u odnosu na partnera. Skloni ste stereotipima. Do 1.12. neobjektivnost je izražena, a posle tog perioda stvari dolaze više-manje na svoje mesto. Venera ima susret sa retrogradnim Merkurom polovinom decembra, što ukazuje da se vraća neka osoba iz prošlosti. Dobro razmislite pre nego što bilo šta “lomite preko kolena”. Dosta toga zavisi i od pojedinačnog natala, posebno kod onih specifičnijih, podložnih obnavljanju starih veza, kao i kod Škorpija kojima je natalno zapisano da jedna od takvih veza njihova sudbina. Takođe, mlad Mesec od 18.12. blisko spojen sa Venerom, znak je da se neke nove stvari dešavaju u vezama koje duže traju. Moguće je da se mnogi nađu pred odlukom da stupe u brak ili da otpočnu zajednički život. U svakom slučaju, buran period u kome pažljivo treba da procenite šta je suština odluke koja donosite.

*Zdravlje: Problemi sa cirkulacijom i povremene glavobolje možda su uzrok problema sa vratnim delom kičme. Svaki vid preterivanja za vas može da bude problematičan.

astro

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Strelac (23.11 – 21.12)

*Posao: Merkur i njegova retrogradnost u vašem znaku, uz spajanje sa Saturnom na početku ciklusa, donosi finansijske probleme koje ćete početi da rešavate tek od momenta kada Saturn pređe u znak Jarca, na samom karaju perioda. Do tada će brojna dešavanja izgledati kao idealna prilika za rešenja, ali od 3.12. svaki dogovor i plan potpuno će se izokrenuti. Ulazak Venere u Vaše prvo polje 1.12 olakšava sve one stvari koje je donosila u dvanestom polju, ali ni tu nije sjajno postavljena. Skloni ste problemima sa komunikacijom. Pažljivo pričajte sa kolegama, ne tražite tuđe greške, već vodite računa da ne činite svoje. Mnogo novih i starih ideja vam se meša pred očima, sve ih donosi vladar vašeg desetog polja, Merkur koji je retrogradan. Može se desiti da dovedete u pitanje svoju poziciju. Bilo bi dobro da ne srljate i da povedete računa o tome kakve se stvari dešavaju oko vas, jer je moguće da ne primetite znake koji najavljuju dolazak promena.

*Ljubav: Dvoumite se i partner i vi, nemate fokus i samim tim sve što pokušate da dogovorite vrlo brzo se okrene naopako. Od 1.12 u vaše prvo polje ulazi Venera, što bi nekoga moglo da zavara da će biti postignita ravnoteža. Naprotiv, ravnoteže nema. Previđate redovne i svakodnevne disfukcionalne situacije u odnosu, gomilate probleme. Susret Venere i Merkura u prvom polju je vrhunac komplikacija i tek nakon 15.12. počinjete malo ozbiljnije ili malo svessnije da sagledavate šta se događa. Sledi i mlad Mesec u vašem prvom polju koji, u bliskom odnosu sa Venerom, ukazuje na novu ljubav i eventualno promenu emotivne situacije.

*Zdravlje: Raspoloženje vam nije na zavidnom nivou. Moguće su glavobolje kao posledica promene vremena, ali i melahonlije. Ako imate povremene nesvestice, proverite krvnu sliku!

[adsenseyu5]

Jarac (22.12 – 20.1)

*Posao: Moguće su velike promene koje počinju samim krajem perioda. Naime, tek od 20.12. će se stvari pokrenuti. Do tada je vreme da sumirate rezultate prethodnog perioda i poslovnih uspeha. Čak i da ste potpuno zadovoljni postojećom situacijom, planete koje se spremaju da promene znake najavljuju promene. Prva promena je već od 9.12., kada Mars napušta vaše polje karijere i time simbolički ukazuje da se sprema konkretna promena na poslu. Pratite znake koji više nego sigurno najavljuju zaokret. Natali koji u desetom polju imaju neku od planeta već su u fazi transformacija. Merkur u dvanestom sprema iznenađenj, ali ovog puta pozitivno. Posle 15.12. imaćete neke nove poglede na situaciju.

*Ljubav: Venera u dvanestom polju po pitanju ljubavi i jeste i nije dobar znak, zavisno od ličnog natala i ličnih afiniteta. U svakom slučaju, svašta će se dešavati. Može vrlo lako da se dogodi da se otkrije nešto što ste čuvali kao strogu tajnu. Stoga je oprez neophodan. Može da se desi, na osnovu rasporeda planeta, i da se dogodi neka značajnija promena u odnosu, čak iako niste planirali. Situacija nije sjajna situacija, pa vam je u ovom trenutku uzdržanost najbolji saveznik. Ne uplićite se u komplikovane odnose.

*Zdravlje: Uskladite svoj ritam i vodite računa da se ne povredite. Problemi sa kičmom i pritiskom.

NAVUKAO ČARAPU NA CEV OD USISIVAČA: Genijalna ideja koju ćete od sada uvek koristiti! (VIDEO)

Vodolija (21.1 – 19.2)

*Posao: Periodično gbite kontrolu nad sitacijom što vam je svojstveno jer vašim prvim poljem vlada Saturn. Ulaskom Marsa u Vaše polje karijere 9.12. postajete agrsivniji. Budite pažljivi, temperamentno istupanje samo će dodatno da vam iskomplikuje život. Autoritete inače ne priznajete, a sada možete da budete u situaciji da zbog sujete imate problema. Od navedenog datuma može da se dogodi da prekršite neka pravila. Bilo da vi to uradite ili neko od vaših saradnika, posledice će da budu negativne. Može da se dogodi da dovedete legitimitet u pitanje, ali i čitav tok karijere. Ne treba previše objašnjavati da je ovo delikatan period i zbog prisustva retrogradnog Merkura u jedanestom polju. Postoji mogućnost da imate problema sa papirima ili da sklopite loše dogovore. Venera to ublažava ali tek posle 15.12., kada se razilazi sa retrogradnim Merkurom.

*Ljubav: Prisustvo Venere u polju karijere do 1.12., a potom u polju koje se povezuje sa prijateljima, saradnicima i namerama, ukazuje na emotivna dešavanja na poslu, kao i moguć konflikt sa kolegama. Stoga ukoliko ste slobodni možete nesmetano da uđete u vezu na poslu. Pazite da se to realizuje pre retrogradnog Merkura, jer u suprotnom veza neće ići u željenom pravcu. Sa druge strane, ukoliko ste u vezi ili braku, položaj planeta može da donese promenu. Šta god da se dogodi bićete konfuzni, nećete biti sigurni da ste na pravom putu. Pažljivo donosite odluke, jer će od njih dosta toga da zavisi. Kad se Merkur i Venera raziđu, posle konjunkcije koja se odigrava 15.2. imate priliku da ponovo razmislite o svemu i da doneste bolju odluku.

*Zdravlje: Umorni ste i potrebno vam je više energije. Ne rešavajte to većom količinom hrane. Naprotiv, smanjite obroke.

SEZONA PROSLAVE KRSNIH SLAVA: Najlepše slavsko predjelo pravi se za 10 minuta, domaćice potpuno oduševljene! (RECEPT)

Ribe (20.2 – 20.3)

*Posao: Tokom čitavog perioda biće promena. Da li će one biti dobre ili loše zavisi od velikog broja faktora i snage ličnog natala. Prva promena koja se dešava jeste ulazak Venere u polje karijere 1.12. Činiće vam se da se sve dobro odvija, ali to je samo privid. TO će vam pokazati Merkurov okret u retrogradni hod 3.12. i odvajanje od Saturna koji donosi stagnaciju. Već od 9.12. Mars ulazi u Škorpiju gde se nalazi vaš vladar Jupiter, što daje aspekte za promenu. Samo malo kasnije, 15.12. događa se konjunkcija Merkura i Venere što donosi nove mogućnosti, ali će to biti ostvarivo tek kada nastupi mlad Mesec 18.12. Dva dana kasnije i rigidni Saturn napušta konačno polje karijere i tada su promene već daleko lakše. Na vama je da pravilno procenite gde promene vode i šta želite. Za mnoge predstavnike znaka to znači probleme.

*Ljubav: Merkur, vladar polja emocija i partnerstva, nalazi se u desetom polju spojen sa Saturnom. To može da donese izvesne probleme, u zavisnosti od natalne postavke. U isto polje 1.12. ulazi Venera koja polako ide u susret Merkuru. U narednom periodu do 15.12. dok se polako spajaju ove dve planete konkretni događaji vas dovode u priliku da preispitujete svoj odnos, da se približavate osobi koja vas interesuje. Može da se desi i da birate između dve osobe. Nakon navedenog datuma Merkur i dalje retrogradan što donosi razrešenje. Izbor je napravljen, u najvećem nroju slučajeva je pogrešan. Nije strašno jer neće dugo da traje, očekuju vas neočekivani događaji. Period mladog meseca 18.12. je prilično zahtevan, pa vodite računa da postupite pravilno kako se ne bi kajali zbog greške.

*Zdravlje: Moguće je da dobijete na težini. Početkom meseca sve vam prija, hrana vas privlači, pa ako ne pazite, može da se dogodi da masnoća izazove zakrčenje krvnih sudova.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/Izvor:Novosti.rs)

[adsenseyu2]