Frizura Ivane Španović im je bila trn u oku, ali je sve nadmudrila genijalnim potezom i stigla do srebra (VIDEO)

ATLETIKA

Foto: Tanjug/AP

Svi su mislili da srpska atletičarka ima vezanu pletenicu na takmičenju zbog imidža ili estetike, ali je razlog totalno drugačiji

Ivana Španović ostvarila je najveći rezultat u karijeri osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Portlandu.

Ali, niko ne zna koliki je pritisak imala pre takmičenja, ne samo zbog rezultata već i zbog trenera svojih rivalki.

Ko je pomno pratio primetio je da je Ivana uvek imala vezan konjski rep kada skače. Sada je prvi put imala kosu vezanu u pletenicu i to ne iz estetskih razloga.

Naime, dvojica trenera stranih skakačica su se žalila kod sudija IAAF da bi Ivani trebalo da mere rezultat tamo gde joj kosa padne, a ne poslednji deo tela. To bi značilo sigurno 20 cm slabiji rezultat ako bi tako gledali.

Zato su ih Ivana i njen trener Goran Obradović sve nadumudrili

[adsenseyu1]

Posle Svetskog prvenstva u Pekingu (2015.god gde je Ivana uzela bronzu) dobio sam pouzdane informacije da su dvojica trenera uložila žalbu na ivaninu kosu.

– Hteli smo da predupredimo situaciju da se ne desi ponovo, jer je ona sada bila pod prismortrom sudija i pred takmičenje smo vezali te pletenice i probali smo na treningu i bilo je dobro. Tako da smo bili sigurni da kosa ne može da ostavi neki trag – objasnio je Goran Obradović.

Treba istaći da je Ivana na Evropskom prvenstvu u Cirihu 2014. godine imala puštenu kosu i tada je osvojila srebro. A ona je objasnila da kosa ne može da zamseta jer samo prođe kroz pesak i ne ostavlja trag.

[adsenseyu1]

(D. S. /Telegraf.rs)