Federer dobio “šamar” pravo u lice: Tvoja igra nije ni blizu Novakove!

tenis

Foto: Mark Kolbe/Getty Images

Švajcarski teniser je kritikovao mladog tenisera, a onda…

Na turniru u Brizbejnu, jedan od najboljih tenisera sveta Rodžer Federer rekao je nešto što mu je Bernard Tomić neće zaboraviti.

Australijski teniser, inače 17. na ATP listi, kao večiti talenat imao je potencijal za svetski vrh, ali je zbog kontroverznog ponašanja ostao daleko od Top 10 društva.

[adsenseyu5]

– Ne uspeva mu da pokaže taj kvalitet. Prethodnih nekoliko sezona gledam i slušam kako je njegov cilj da bude u Top 10 i ne ide mu u tome. Sezona nije duga samo mesec dana, ona traje 52 nedelje. Možda je bolje da se prvo popne na listi pa da onda priča– rekao je Federer.

Na Australijan openu, nakon što je savladao Milmana u tri seta, Tomić, koji se u osmini finala sastaje sa Endijem Marijem, odgovorio je na to.

– Da, pa, to je njegova procena. Ja mislim da je on daleko odĐokovića. Ako on veruje da sam daleko od Top 10 onda i ja verujem da je njegov tenis nije ni blizu Novakvog trenutno. Ovo me ujedno i motiviše. Kada dobro igram, onda igram kao da sam u Top 8, i moj renking mora da bude takav. Ove godine ću raditi svaki dan da bih bio među Top 10. Ne samo da stignem tu, nego i da ostanem – rekao je Tomić.

Da li će u tome uspeti?

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)