DRVENA ILI PLASTIČNA: Važno je da znate koju DASKU upotrebljavati za sečenje određenih namirnica!

nož

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Ukoliko kod kuće imate i plastičnu i drvenu dasku za sečenje, ne bi bilo loše da znate šta na kojoj možete da seckate.

Na drvenoj dasci ne bi trebalo da sečete meso.

[adsenseyu5]

Pitate se zašto?

Razlog je jednostavan: komadiće mesa koji se zadržavaju u pukotinama na dasci je veoma teško očistiti.

Zato meso secite na plastičnoj dasci, a drvena neka služi za seckanje povrća.

OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Kada budete registrovali kola možda ćete morati da izvadite i novu saobraćajnu (SPISAK AUTOMOBILA)

Luk takođe ne bi trebalo seckati na drvenoj dasci jer upija mirise. Umesto toga koristite plastičnu dasku.

NOVI DETALJI U ISTRAZI UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Sasušena krv na licu i VARIKINA na prstima mogla bi dovesti do ubice (INFO)

(Dnevne.rs/Izvor:M.O.,Dnevno.rs)

[adsenseyu4]

1 Comment on "DRVENA ILI PLASTIČNA: Važno je da znate koju DASKU upotrebljavati za sečenje određenih namirnica!"

  1. Izvin’te, ali u svakoj mesnici vidim drvenu dasku koju oni ocigledno koriste za secenje mesa, kako to objasnjavate?

Comments are closed.