Dr. Eben Alexander: Bio sam u komi i video Raj – VIDEO

Dr. Eben Alexander je proveo sedam dana u komi i tvrdi da je za to vreme video raj i sada zna da postoji život posle smrti.

Američki neurohirurg sa Harvarda dr Eben Aleksander, nekadašnji skeptik koji je nakon buđenja iz duboke kome u kojoj je, kako tvrdi, doživeo raj, zatim i to sve detaljno opisao u svojoj knjizi, u javnosti je privukao ogromnu pažnju.

U svojoj knjizi on opisuje kako je, dok mu je telo bilo na aparatima, bio u raju iz kojeg se vratio kad se probudio iz kome.

Iskustva ljudi koji su za vreme kliničke smrti, tvrde, doživeli raj sve su brojnija i sve češće ukoričena u knjige.

Iskustvo, kako kaže, “blaženstva” u trenutku kliničke smrti pre gotovo dvadesetak godina doživela je i hrvatski hirurg dr Nela Sršen.

“Mogu da razumem dilemu u kakvoj je bio dr Aleksander kada se pitao kako da imterpretira ono što mu se dogodilo. Nakon moje kliničke smrti mesecima sam bila u konfuziji, nisu mi verovali…

[adsenseyu1]

Borila sam se i sa tim kako samoj sebi da objasnim da sam videla, a lekari me uveravaju da me tada nije bilo. Pokušala sam da sagledam stvar kao naučnica i bila u konfliktu sa sobom“, priča dr Sršen.

„Ipak, naše materijalno postojanje je deo univerzalne svesti, mi smo sitan deo toga, kad ni nema našeg tela, mi smo deo nečeg velikog, to što su naš um i svest odvojeni od tela ne znači da, ako ne funkcioniše telo, ne postoji ništa, postojimo u univerzalnoj svesti. Imala sam osećaj blaženstva, koji se može nazvati rajem, doživela sam tu ‘situaciju’ u kojoj ne postoji vreme, gde nema boli i nema tela, nego postoji samo energija.“

„Ne mogu dobro ni da opišem taj osećaj blaženstva”, dodaje ona.

[adsenseyu1]

(Vestinet)