DEVOJČICA NIJE MOGLA da jede i pije: Lekari su bili ZAPREPAŠĆENI kada su joj snimili stomak (VIDEO)

operacija

Foto: Printscreen/youtube

Nakon što je 15-godišnja devojčica iz indijskog Pandžabija primljena u bolnicu jer nije mogla da jede i pije, lekari su bili u šoku kada su otkrili šta je zapravo uzrok problema, piše Dejli mejl.

Posle svih pretraga i snimanja želuca uočeno je veliko klupko kose, za koju se kasnije ispostavilo da je teži čak jedan kilogram. Lekari su se momentalno odlučili za hitnu operaciju kako bi ga uklonili.

[adsenseyu4]

Devojčici je dijagnostifikovan redak sindrom Matovilke, nakon što je otkriveno da je tokom godine patila od trihotilomanije – neodoljive potrebe za čupanjem kose iz temena, kao i čupanjem obrva, ali i dlačica sa ostalih delova tela i trihofagije (kompulzivno jedenje kose).

Poslednjih nekoliko godina devojčica je pojela toliko kose i počela bi povraćati svaki put kad je poželela da pojede normalan obrok, piše Jutarnji list.

Ovaj sindrom je prilično redak, a u medicinskoj literaturi prijavljeno je svega 120 slučajeva i javlja se uglavnom kod mladih ljudi koji imaju problema s učenjem ili su emocionalno nestabilni, kaže Dejli mejl.

https://youtu.be/xbaVf5EHEPU

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Jutarnji , M. B.)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]