DANAS SE ŽENAMA ISPUNJAVAJU SVE ISKRENE ŽELJE! Sveta Agripina će vam pomoći, treba samo da izgovorite MOLITVU OVE SVETITELJKE

slava

Sveta Agripina će vam pomoći, Foto: Wikipedia

Vernici Srpske pravoslavne crkve danas slave Svetu Agripinu, vladimirsku ikonu Majke Božje. Veruje se da ova svetiteljka, postradala zbog vere u Hristu, donosi ispunjenje želja i dobro zdravlje.

Sveta Agripina je hrišćanka rođena i odrasla u Rimu. Od ranog detinjstva vežbala se da živi jevanđelskim životom. Mučena je i postradala za vreme vladavine cara Valerijana (253 – 259).

Kada je izvedena na sud, ispovedila je svoju veru u Isusa Hrista. Zbog toga je bijena štapovima dok joj kosti nisu polomljene.

U hrišćanskoj tradiciji pominje se da joj se javio anđeo Božji i da ju je iscelio. Posle pri novim mukama preminula je.

Njene drugarice: Vasa, Pauna i Agatonika prenele su njene mošti na ostrvo Siciliju, i tamo ih sahranile. Tu se potom sagradila crkva u ime Svete Agripine.

U hrišćanskoj tradiciji pominje se i da su se od njenih moštiju događala mnoga čudesa te da su čak i silom njenih moštiju Agarjani oterani od grada, gde te mošti počivaje. Sveta mučenica Agripina je preminula 275. godine. U XI veku mošti Svete Agripine su prenesene u Carigrad.

ZA NJENU MAJKU SU GOVORILI DA JE NAJLEPŠA ŽENA JUGOSLAVIJE, A KADA JE POGINULA ONA JE BILA U KOLIMA SA NJOM I PREŽIVELA: OVAKO DANAS IZGLEDA ĆERKA ENE BEGOVIĆ! (FOTO)

Veruje se da je reč o velikoj zaštitnici žena. Stari kažu da praznik treba da provedu u miru, da odu do crkve i zapale sveću Svetoj Agripini i izgovore molitvu.“Ovčica Tvoja Isuse, Agripina, zove silnim glasom: “Tebe Ženiče moj ljubim i tražeći Te stradam, i raspinjem se i sahranjujem u krštenju Tvome. I stradam radi Tebe, da bih carstvovala s Tobom, i umirem za Tebe, da bih živela s Tobom. Primi me kao čistu žrtvu, s ljubavlju žrtvovanu za Tebe.” Njenim molitvama, kao Milostiv, spasi duše naše.”

Veruje se da će na ovaj način svaka muka biti olakšana, a svaka iskrena želja ispunjena.

             

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas)