DANAS JE PRAZNIK VELIKOG APOSTOLA: Idite u CRKVU, uradite ovu stvar i SAČUVAĆETE DOM od ZLA!

vernici

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju dan Svetog apostola Matije.

Bio je rodom je bio iz Vitlejema, od Judinog plemena. Učio se u Jerusalimu, kod Svetog Simeona Bogoprimca, zajedno sa Sedamdesetorici manjih apostola.

NEVEROVATNA GENETIKA: Da li ste znali – šta nasleđujemo od mame, a šta od tate (INFO)

Po Vaznesenju Gospodnjem, apostoli su ga kockom izabrali za jednog od Dvanaestorice, umesto Jude izdajnika.

[adsenseyu5]

Primivši Duha, propovedao je Jevanđelje najpre u Judeji, a potom u Etiopiji gde je pretrpeo velike muke zbog vere u Hrista. Propovedao je i u Makedoniji, gde su hteli da ga oslepe, ali spasio se tako što je postao nevidljiv za svoje gonitelje.

Nakon što su ga zatvorili u tamnicu, njemu se javi Gospod i poruči mu da ne klone, da istraje i kako će ga vera u Hrista spasiti. Nakon toga, ubrzo biva oslobođen i vraćen u Judeju.
Nevernici ga ponovo počeše progoniti zbog širenja vere u Hrista i on biva uhapšen i izveden na sud pred pravosveštenika Anana, pred kojim je, kako predanje kaže, neustrašivo svedočio o Hristu.

https://www.dnevne.rs/nesto-drugacije/legendarni-partizanski-bombas-evo-kako-danas-izgleda-decak-koji-je-glumio-boska-buhu-foto-video

Anan koji pre toga ubi apostola Jakova, osudi i Matiju na smrt kamenovanjem, a potom mu sekirom odsekoše glavu (ovo beše rimski način ubijanja osuđenih, a licemeri Jevreji primeniše taj način nad mrtvim čovekom, da bi pokazali Rimljanima, kao da je ubijeni bio i protivnik rimski).

Tako skonča ovaj veliki apostol Hristov i useli se u radost večnu Gospoda svoga.

Predanje kaže da se na ovaj praznik valja otići u crkvu i uz molitvu Svetom apostolu Matiji upaliti sveća.

3 MOĆNA ZNAKA: Do kraja avgusta ih čeka veći PRILIV NOVCA (ASTROLOGIJA)

Ukoliko mu se obratite iskreno i čistog srca, predanje kaže da će vas milost Svetog apostola Matije sačuvati od zla, a njegova čudotvorna moć zaštititi vaš dom od svakoga ko u njega uđe, a ne želii vam dobro.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:SrbijaDanas.com)

[adsenseyu2]