DANAS JE JEDAN OD NAJMOĆNIJIH NA ESTRADI: Devedestih zbog jedne LOŠE PROCENE izgubio je sve što je imao

Suzana Jovanović

Foto: Telegraf.rs

Jedan od vlasnika i direktor “Grand” produkcije Saša Popović važi za jednog od najmoćnijih i najuspešnijih ljudi u domaćem šoubiznisu.

Svi znaju da su “Grand” osnovali Saša, Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinovićdevedesetih, ali mnogi i dalje ne znaju kako je nastao “Grand”.

Saša Popović još daleke 1976. godine osnovao je “Lira šou” bend. Kada je 1982. godine u ovaj bend došla Lepa Brena bend je preimenovan u “Slatki greh”. Brena je bila deo ove grupe do 1991. godine, kada su izdali i poslednji album “Zaljubiška”. “Slatki greh” se potom raspao, a Brena nastavlja solo karijeru 1994. godine kada izdaje prvi samostalni album “Ja nemam drugi dom”.

Nakon raspada “Slatkog greha” Popović se otisnuo u diskografske vode, te je sa menadžerom Rakom Đokićem osnovao “ZAM” produkciju, za koju su izdavali albume mnoga zvučna imena sa domaće folk scene. Nakon Rakine smrti, suvlasnik produkcije “ZAM” postaje njegov brat, sa kojim se Saša ubrzo razilazi i 1998. godine pokreće sa Lepom Brenom diskografsku kuću “Grand”.

Emisija “Grand šou” prvi put je emitovana 3. decembra 1998. godine i ovaj datum se smatra rođendanom ove izdavačke kuće. Prvi album za “Grand” izdao je pevač Mile Kitić.

OSTROŠKI MONAH ARSENIJE JOVANOVIĆ: Problem u porodici nastaje kada žena izgubi ove dve osobine!

“Grand” već skoro dvadeset godina važi za jednu od najjačih diskografskih kuća na celom Balkanu, a “Grandovo” muzičko takmičenje “Zvezde Granda” koje su počele sa emitovanjem 2003. godine, ubedljivo najgledaniji i njauspešniji ovakav televizijski format.

Popović je jednom prilikom izjavio da je celokupnu životnu ušteđevinu, koju je stekao baveći se muzikom, izgubio davanjem na štednju u Dafiment banku i da ga je to iskustvo naučilo kako da se bavi biznisom i pametno vodi svoju produkcijsku kuću.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor:Puls)